Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

2 Haziran 2010 Çarşamba

serkan yakan

YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI

Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır.

Şikayet eden : Serkan YAKAN

Şikayet edilen : TEKNOSA İç ve Dış Tic.A.Ş.

Şikayet konusu : General Mobile Cep Telefonu (359128020146250)

Şikayet tarihi : 12.04.2010

Talep : Bedel İadesi.

Miktar : 449,00 TL

Olayın Özeti :Tüketici dilekçesinde; 25.01.2010 tarihinde satın alınan General Mobile Marka Cep Telefonunda bluetooth bulunduğunu ancak bluetooth yoluyla herhangi bir gönderimde bulunamadığından üretici firmayı aradığını, firmadan “eğer isterse telefonu üretici firmaya göndererek, bluetooth gönderim menüsü eklenip gönderilebileceği” bildirildiği ancak yanlış bilgilendirmeden ötürü, bedel iadesini talep etmektedir.

Şikâyet edilenin savunmasının özeti : Firmadan 12.04.2010 tarih ve 3731 sayılı yazı ile savunma istenilmiş, verilen savunmada; tüketici 25/01/2010 tarihinde almış olduğu 359128020146250 seri numaralı cep telefonu arızalı olduğu iddiasıyla teknik servislerine gönderilmediği, ancak şirketleri açısından önem ihtiva eden müşteri memnuniyetinin sağlanması amacıyla cihazın fatura bedelinde yeni model ile değişimini taahhüt edeceklerini bildirmişlerdir.

İnceleme ve Gerekçe : Şikayete konusu cihazın incelenmesi için Mersin Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet ZİLE (Elektrik Elektronik Mühendisi) bilirkişi olarak görevlendirilmiştir. Bilirkişi inceleme sonucunu “söz konusu telefonun bütün özelliklerinin gayet normal olarak çalıştığı, telefonun kullanma kılavuzunda belirtilen özelliklerden herhangi bir eksik özelliğinin bulunmadığı anlaşıldığından cep telefonunun herhangi bir imalat kusuru bulunmamaktadırşeklinde rapor etmiştir.

Bilirkişi raporundan cihazda herhangi bir imalat kusuru bulunmadığı ve gelen savunmada da cep telefonu arızalı olduğu iddiasıyla teknik servislerine gönderilmediği, firmanın cihazın fatura bedelinde yeni model ile değişimini taahhüt ettiği anlaşılmıştır. Belirtilen nedenlerle 4077 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un 4. maddesi gereği şikayete konu cep telefonu ayıplı mal olarak kabul edilmeyeceğinden tüketici talebinin red edilmesi gerekmektedir.

Karar : Yukarıda açıklanan nedenlerle, cep telefonu ayıplı mal kapsamına girmediğinden tüketici talebininreddine, kararın taraflara tebliğini müteakip 15 günlük yasal süre içinde Tüketici Mahkemesine yapacağı itiraz hakkı saklı kalmak kaydıyla karar verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Kararların Arşivi

Dailymotion Videoları