Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

2 Haziran 2010 Çarşamba

ebru küçükbaş

YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI

Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır.

Şikayet eden : Ebru KÜÇÜKKUBAŞ

Şikayet edilen : BOYNER Büyük Mağazacılık A.Ş.

Şikayet konusu : Puma Marka Ayakkabı

Şikayet tarihi : 08.04.2010

Talep : Bedel İadesi.

Miktar : 77,70 TL

Olayın Özeti :Tüketici dilekçesinde; 20.02.2010 tarihinde satın alınan ayakkabının üst derisinde soyulmalar başladığı için mağazaya başvurduğunu, yapılan incelemede sorunun üretimden veya kullanılan malzemeden kaynaklanmadığı nedeniyle talebinin kabul edilmediğini belirterek, bedel iadesini talep etmektedir.

Şikâyet edilenin savunmasının özeti : Firmadan 08.04.2010 tarih ve 3617 sayılı yazı ile savunma istenilmiş, verilen savunmada; ürünün ayıplı olmadığını Mersin Üniversitesince ilgili bölümün akademisyenlerinden birinin bilirkişi olarak görevlendirilerek ürünün incelenmesini, kendilerince ayıplı mal olarak kabul edilmeyen ürün hakkında tüketicinin şikayetinin reddine karar verilmesini bildirmiştir.

İnceleme ve Gerekçe : Şikayete konu ayakkabının incelenmesinde; ayakkabının her iki tekinde de ön kısımlarında bağcık yan kısımlarında doğrudan darbeye maruz kalmayacak yerlerde derisinde deforme olduğu, ayrıca soyulma ve dökülme başladığı görülmüştür. Ayakkabının her iki tekinde de kısa sürede deformasyon ve aşınma olmasından sorunun kullanım hatasından kaynaklanmadığı, ayakkabıda kullanılan malzeme kalitesinin yetersizliği nedeniyle imalat hatasından kaynaklandığı kanaatine varılmıştır.

Belirtilen nedenlerle, 4077 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un 4. maddesi gereği şikayete konu ayakkabı ayıplı mal olarak kabul edileceğinden tüketicinin talebinin kabulü gerekmektedir.

Karar : Yukarıda açıklanan nedenlerle, ayakkabı ayıplı mal kapsamına girdiğinden tüketici talebinin kabulüne, ayakkabı için ödenen bedelin firma tarafından tüketiciye, tüketicinin de malı satıcıya iadesine, kararın taraflara tebliğini müteakip 15 günlük yasal süre içinde Tüketici Mahkemesine yapacağı itiraz hakkı saklı kalmak kaydıyla karar verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Kararların Arşivi

Dailymotion Videoları