Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

18 Ağustos 2009 Salı

zeki sinan doğan

YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır
.

Karar Tarihi: 13.08.2009
Şikayet eden : Zeki Sinan DOĞAN
Şikayet edilen : Konsept Dış Ticaret Ltd. Şti.
Şikayet konusu
: Polo Marka Valiz
Şikayet tarihi : 06.05.2009
Talep : Bedel İadesi
Miktar : 125,00 TL

Olayın Özeti
:Tüketici Zeki Sinan DOĞAN verdiği dilekçesinde, 20.01.2009 tarihinde aldığı valizin bir kullanımdan sonra kenar fitillerinde bozulmalar olduğunu, bu nedenle ürünü firmaya verdiğini, ancak firmadan üründe kullanıcıdan kaynaklı bir hata olduğu yönünde cevap aldığını bildirmiştir.

Şikâyet edilenin savunmasının özeti : Konsept Dış Ticaret Ltd. Şti. firması 06.05.2009 tarih ve 2510 sayılı yazımıza istinaden verdiği savunmada, üründe kullanımdan kaynaklı bir hata olduğunu bildirmiştir.

İnceleme ve Gerekçe : Yapılan incelemede, ürün bilirkişi Handan DEMİR tarafından incelenmiştir. Handan DEMİR raporunda ürünün, özellikle alt kenar fitilleri tamamıyla aşınmış ve diğer kısımlarının ise yırtılmaya yüz tutmuş durumda olduğunu bu tür ürünlerin özellikle yerle temas eden kısımlarının mutlaka sağlam bir malzemeyle koruma altına alınması gerektiğini, söz konusu ürünün yerle temas eden kısımlarında böyle bir koruyucu madde olmadığı için yıpranmalar olduğunu bildirmiş, bu nedenden dolayı üründe üretim hatası olduğu sonucuna varmıştır. Bu nedenlerle 4077 Sayılı Kanun’un 4. maddesi gereğince ilgili valiz ayıplı mal olarak kabul edileceğinden tüketicinin talebinin kabul edilmesi gerektiği kanaatine ulaşılmıştır.

Karar :Yukarıda açıklanan nedenlerle tüketicinin talebinin kabulüne, tüketicinin satın aldığı ürünü satıcıya iadesine, satıcının da ürün bedeli olan 125,00 TL’yi tüketiciye vermesine, kararın taraflara tebliğini müteakip 15 günlük yasal süre içinde Tüketici Mahkemesine yapacağı itiraz hakkı saklı kalmak kaydıyla karar verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Kararların Arşivi

Dailymotion Videoları