Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

18 Ağustos 2009 Salı

ilhan çiçek

YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır.

Karar Tarihi: 30.07.2009
Şikayet eden : İlhan ÇİÇEK
Şikayet edilen : My Murat Yüksekbaş İletişim Tic. ve San. Ltd. Şti.
Şikayet konusu : Nokia Marka Cep Telefonu
Şikayet tarihi : 17.03.2009
Talep : Bedel İadesi
Miktar : 555,00 TL

Olayın Özeti :Tüketici İlhan ÇİÇEK 14.09.2008 tarihinde aldığı cep telefonunu kendi kendine kapanma şikâyeti ile üç kez teknik servise verdiğini ancak bir sonuç alamadığını, belirtmiştir.

Şikâyet edilenin savunmasının özeti : My Murat Yüksekbaş İletişim Tic. ve San. Ltd. Şti. firması 17.03.2009 tarih ve 1413 sayılı yazımıza istinaden verdiği savunmada, kendiliğinden kapanıyor şikayeti ile gelen telefonun tamirinin garanti kapsamında yapıldığını bildirmiş ve bilirkişi tarafından incelenmesini talep etmiştir.

İnceleme ve Gerekçe : Yapılan incelemede, telefonun kendi kendine kapanma arızası ile 23.11.2008 ve 17.03.2009 tarihlerinde teknik servise verildiği anlaşılmıştır. Ayrıca ürün bilirkişi Sadık KIRICI tarafından incelenmiştir. Sadık KIRICI verdiği raporda cihazın kendi kendine kapandığını, müzik açıldığı zaman cihazın kapandığını tespit etmiş; telefonda çatlak veya herhangi bir darbe izi bulunmadığı, elektronik devrelerinde oksitlenme olmadığı yani sıvı temasına maruz kalmadığı ve herhangi bir yetkisiz müdahale izine rastlanmadığı için tüketicinin kullanım kusurunun bulunmadığını; ayrıca cihazın kendi kendine kapanmasının ve sürekli yazılım arızası vermesinin normal bir durum olmadığı için telefonda imalat hatası bulunduğunu bildirmiştir. Ürünün iki defa kendi kendine kapanma şikayeti ile teknik servise verilmesi, aynı problemin 3. kez tekrar ettiğinin bilirkişi tarafından onaylanması nedeniyle Garanti Belgesi Uygulamalarına Dair Yönetmelik’in 14/a maddesindeki ’tüketiciye teslim edildiği tarihten itibaren bir yıl içerisinde aynı arızanın ikiden fazla oluşması durumunda tüketici bedel iadesi talebinde bulunabilir’ cümlesine istinaden tüketicinin talebinin kabul edilmesi gerektiği kanaatine ulaşılmıştır.

Karar : Yukarıda açıklanan nedenlerle tüketicinin talebinin kabulüne, tüketicinin satın aldığı ürünü satıcıya iadesine, satıcının da ürün bedeli olan 555,00 TL’yi tüketici İlhan ÇİÇEK’e vermesine, kararın taraflara tebliğini müteakip 15 günlük yasal süre içinde Tüketici Mahkemesine yapacağı itiraz hakkı saklı kalmak kaydıyla karar verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Kararların Arşivi

Dailymotion Videoları