Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

18 Ağustos 2009 Salı

mustafa aktay

YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır.

Karar Tarihi: 30.07.2009
Şikayet eden : Mustafa AKTAY
Şikayet edilen : Escan İletişim Cep Telefonu Alım Satımı
Şikayet konusu : Sony Ericson Marka Cep Telefonu
Şikayet tarihi : 03.04.2009
Talep : Bedel İadesi
Miktar : 435,00 TL

Olayın Özeti :Tüketici Mustafa AKTAY verdiği dilekçesinde 03.08.2007 tarihinde aldığı cep telefonunu 3 defa servise verdiği halde hala aynı arızanın devam ettiğini, cep telefonunu değişim amacıyla firmaya verdiğini, ancak talebinin gerçekleşmediğini bildirmiştir.

Şikâyet edilenin savunmasının özeti : Escan İletişim Cep Telefonu Alım Satımı firması 13.04.2009 tarih ve 2072 sayılı yazımıza istinaden savunma vermemiştir.

İnceleme ve Gerekçe : Yapılan incelemede, ilgili cep telefonunun 16.01.2009- 05.02.2009- 11.02.2009 tarihlerinde ekran donması arızası ile teknik servise verildiği ve teknik servisin cep telefonu üzerinde onarım yaptığı teknik servis formlarından anlaşılmıştır. Bu nedenlerle Garanti Belgesi Uygulama Esaslarına Dair Yönetmelik’in 14/A maddesindeki ‘tüketiciye teslim edildiği tarihten itibaren belirlenen garanti süresi içerisinde kalmak kaydıyla, bir yıl içerisinde aynı arızanın ikiden fazla tekrarlanması durumunda tüketici bedel iadesi talep edebilir’ cümlesine istinaden tüketicinin talebinin kabul edilmesi gerektiği kanaatine ulaşılmıştır.

Karar :Yukarıda açıklanan nedenlerle tüketicinin talebinin kabulüne, tüketicinin satın aldığı ürünü satıcıya iadesine, satıcının da ürün bedeli olan 435,00 TL’yi tüketici Mustafa AKTAY’a vermesine, kararın taraflara tebliğini müteakip 15 günlük yasal süre içinde Tüketici Mahkemesine yapacağı itiraz hakkı saklı kalmak kaydıyla karar verilmiştir.

1 yorum:

  1. ben mustafa aktay söz konusu kararı ericsona gönderdim ama ericson beni telefon görüşmelerimin sonucunda 2 ay boyunca 1 hafta 10 gün sonra hesabınıza ödeme yapılacaktır diye oyaladıktan sonra bana genpayla görüşmem gerektigini söylediler fakat genpayla görüşmelerim sonucunda hala herhangi bir sonuca ulaşamadım,neticede her defasında farklı bir bahaneyle hala ödeme yapılmamaktadır ne yapmam konusunda bilgi verebilirmisiniz .imail adresim ahuramazda_zerdust@hotmail.com

    YanıtlaSil

İzleyiciler

Kararların Arşivi

Dailymotion Videoları