Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

18 Ağustos 2009 Salı

fidan alacabek

YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır.


Karar Tarihi: 13.08.2009
Şikayet eden : Fidan ALACABEK
Şikayet edilen : My Murat Yüksekbaş İletişim Ticaret ve Ltd. Şti.
Şikayet konusu : Nokia Marka Cep Telefonu
Şikayet tarihi : 30.03.2009
Talep : Bedel İadesi
Miktar : 545,00 TL

Olayın Özeti :Tüketici Fidan ALACABEK verdiği dilekçesinde 19.08.2008 tarihinde aldığı cep telefonunun 4 kez aynı şikayetle servise gittiğini ama sorunun hala devam ettiğini bildirmiştir.

Şikâyet edilenin savunmasının özeti : My Murat Yüksekbaş İletişim Ticaret ve Ltd. Şti. firması 30.03.2009 tarih ve 1782 sayılı yazımıza istinaden verdiği savunmada, ürünün bilirkişi tarafından incelenerek arıza tespiti ve ürünün şu anki durumu incelenerek karara varılması talep edilmektedir.

İnceleme ve Gerekçe : Yapılan incelemede, ürün bilirkişi Sadık KIRICI tarafından incelenmiştir. Sadık KIRICI verdiği raporunda telefonda çatlak ve darbe izi bulunmadığından ve herhangi bir sıvı temasına maruz kalmamasından ayrıca cihazın elektronik devresinde yetkisiz müdahale izine rastlanmadığından tüketicinin kullanım kusuru bulunmadığını cihazın kendi kendine kapanması, ekranın kararması, donması ve programsal arızalara rastlandığından imalat kusuru olduğunu belirtmiştir. Telefonun ekran kararması şikayeti ile 03.03.2009- 04.11.2008- 26.06.2008 tarihlerinde teknik servise gitmiş olması ve bilirkişi raporunda imalattan kaynaklı arızaya rastlanması nedeniyle Garanti Belgesi Uygulama Esaslarına Dair Yönetmelik’in 14/a maddesindeki tüketiciye teslim edildiği tarihten itibaren, belirtilen garanti süresi içinde kalmak kaydıyla, bir yıl içerisinde; aynı arızanın ikiden fazla meydana gelmesi durumunda tüketici bedel iadesi talebinde bulunabilir’ cümlesine istinaden tüketicinin talebinin kabul edilmesi gerektiği kanaatine ulaşılmıştır.

Karar :Yukarıda açıklanan nedenlerle tüketicinin talebinin kabulüne, tüketicinin satın aldığı ürünü satıcıya iadesine, satıcının da ürün bedeli olan 545,00 TL’yi tüketiciye vermesine, kararın taraflara tebliğini müteakip 15 günlük yasal süre içinde Tüketici Mahkemesine yapacağı itiraz hakkı saklı kalmak kaydıyla karar verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Kararların Arşivi

Dailymotion Videoları