Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

18 Ağustos 2009 Salı

duygu uzunsöz

YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır.


Karar Tarihi:
30.07.2009
Şikayet eden : Duygu UZUNSÖZ
Şikayet edilen : (Ayakkabı Dünyası) Akbacakoğlu Kun. San. Tic. A.Ş. Mersin Şubesi
Şikayet konusu : Converse Marka Ayakkabı
Şikayet tarihi : 17.06.2009
Talep : Bedel İadesi
Miktar : 84.60 TL

Olayın Özeti : Tüketici Duygu UZUNSÖZ verdiği dilekçesinde, 08.03.2009 tarihinde mersin Forum AVM’deki Ayakkabı Dünyası Mağazasından satın aldığı Converse marka ayakkabının 2 ay kullandıktan sonra kenarlarında açılmalar olduğunu bundan dolayı mağazaya götürdüğünü ve buradan üretici firmaya gönderildiğini, firma tarafında ret cevabı aldığını belirtmiştir.

Şikâyet edilenin savunmasının özeti : Ayakkabı Dünyası Akbacakoğlu Kundura San. ve Tic. A.Ş firması 17/06/2009 tarihli ve 3460 sayılı yazımıza istinaden verdiği yazıda Ayakkabı Dünyası Mağazasından alına Converse marka ayakkabını yan kısmında oluşan açılma şikayetiyle Ayakkabı dünyası merkezine gönderildiği ve ürün buradan incelenmek üzere Converse Türkiye’ye gönderildiği belirtilmiştir. Converse Türkiye inceleme birimi tarafından bir kopyası tüketiciye verilen raporda üretimden ya da kullanılan malzemeden kaynaklanan bir hata tespit edilemediği belirtilmiştir.

İnceleme ve Gerekçe
: Yapılan incelemede, ayakkabının her iki tekinde de yan yapıştırma bölgelerinde ayrılmalar olduğu görülmüştür. Üründe darbe izi olmaması ve ayakkabının temiz kullanımı sebebiyle sorunun üretimden kaynaklı olduğu düşünülmektedir. Bu nedenlerle 4077 Sayılı Kanun’un 4. maddesi gereğince ilgili ayakkabı ayıplı mal olarak kabul edileceğinden tüketicinin talebinin kabul edilmesi gerektiği kanaatine ulaşılmıştır.

Karar :Yukarıda açıklanan nedenlerle tüketicinin talebinin kabulüne, tüketicinin satın aldığı ürünü satıcıya iadesine, satıcının da ürün bedeli olan 84,60 TL’yi tüketici Duygu UZUNSÖZ’e vermesine, kararın taraflara tebliğini müteakip 15 günlük yasal süre içinde Tüketici Mahkemesine yapacağı itiraz hakkı saklı kalmak kaydıyla karar verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Kararların Arşivi

Dailymotion Videoları