Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

18 Ağustos 2009 Salı

hayriye aslan

Karar Tarihi: 13.08.2009
YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır.


Şikayet eden : Hayriye ASLAN
[Hürriyet Mah. 1754 Sk. M. Yasemin Apt. No:18/1 Yenişehir MERSİN]

Şikayet edilen : Yeni Karamürsel Giyim ve İhtiyaç Mad. Tic. Ve San. A.Ş.
[Kuvai Milliye Cad. Eski Yoğurt Pazarı MERSİN]

Şikayet konusu : Greyder Marka Ayakkabı

Şikayet tarihi : 11.06.2009

Talep : Bedel İadesi

Miktar : 54,50 TL

Olayın Özeti :Tüketici Hayriye ASLAN verdiği dilekçesinde, 15.04.2009 tarihinde aldığı ayakkabının sağ tekinin burun kısmının vurması nedeniyle üç kez tadilat amacıyla firmaya verdiğini, ancak her üç tadilattan sonra da sorunun devam ettiğini bildirmiştir.

Şikâyet edilenin savunmasının özeti : Yeni Karamürsel Giyim ve İhtiyaç Mad. Tic. Ve San. A.Ş. firması 11.06.2009 tarih ve 3357 sayılı yazımıza istinaden ürünün Tüketici Sorunları Hakem Heyeti tarafından incelenmesini talep etmiştir.

İnceleme ve Gerekçe : Yapılan incelemede, Yeni Karamürsel Giyim ve İhtiyaç Mad. Tic. Ve San. A.Ş. firmasının 08.05.2009 tarihli ithalatçı-üretici firma olan Kavsan Ayakkabı San. ve Tic A.Ş.‘ne yazdığı yazıda ayakkabıdaki sorun ve tüketicinin mağduriyeti kabul edilmiştir. Bu nedenlerle 4077 Sayılı Kanun’un 4. maddesi gereğince ilgili ayakkabı ayıplı mal olarak kabul edileceğinden tüketicinin talebinin kabul edilmesi gerektiği kanaatine ulaşılmıştır.

Karar :Yukarıda açıklanan nedenlerle tüketicinin talebinin kabulüne, tüketicinin satın aldığı ürünü satıcıya iadesine, satıcının da ürün bedeli olan 54,50 TL’yi tüketiciye vermesine, kararın taraflara tebliğini müteakip 15 günlük yasal süre içinde Tüketici Mahkemesine yapacağı itiraz hakkı saklı kalmak kaydıyla karar verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Kararların Arşivi

Dailymotion Videoları