Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

18 Ağustos 2009 Salı

YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır.


Karar Tarihi: 13.08.2009
Şikayet eden : Çiğdem OCAK
Şikayet edilen : Yeni Karamürsel Giyim ve İhtiyaç Mad. Tic. Ve San. A.Ş.
Şikayet konusu : Nike Marka Spor Ayakkabı
Şikayet tarihi : 10.06.2009
Talep : Bedel İadesi
Miktar : 54,90 TL

Olayın Özeti :Tüketici Çiğdem OCAK verdiği dilekçesinde 04.09.2008 tarihinde aldığı spor ayakkabının üst derisinde soyulma şikayetiyle ürünü firmaya verdiğini, ancak firmadan giyim hatası diye cevap aldığını bildirmiştir.

Şikâyet edilenin savunmasının özeti : Yeni Karamürsel Giyim ve İhtiyaç Mad. Tic. Ve San. A.Ş. firması 10.06.2009 tarih ve 140 sayılı yazımıza istinaden verdiği savunmada, ürünün Tüketici Sorunları Hakem Heyeti tarafından incelenmesini talep etmiştir.

İnceleme ve Gerekçe : Yapılan incelemede, ayakkabının sağ ve sol teklerinde üst ön deride soyulmalar olduğu görülmüş olup ayakkabıda darbe izinin olmaması sebebiyle sorunun üretimden kaynaklı olduğu düşünülmektedir. Bu nedenlerle 4077 Sayılı Kanun’un 4. maddesi gereğince ilgili spor ayakkabı ayıplı mal olarak kabul edileceğinden tüketicinin talebinin kabul edilmesi gerektiği kanaatine ulaşılmıştır.

Karar :Yukarıda açıklanan nedenlerle tüketicinin talebinin kabulüne, tüketicinin satın aldığı ürünü satıcıya iadesine, satıcının da ürün bedeli olan 54,90 TL’yi tüketici Çiğdem OCAK’a vermesine, kararın taraflara tebliğini müteakip 15 günlük yasal süre içinde Tüketici Mahkemesine yapacağı itiraz hakkı saklı kalmak kaydıyla karar verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Kararların Arşivi

Dailymotion Videoları