Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

18 Ağustos 2009 Salı

özçelikhan yıldırım

YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır.


Karar Tarihi: 13.08.2009
Şikayet eden : Özçelikhan YILDIRIM
Şikayet edilen : Maksimum İletişim Elektronik Ltd. Şti.
Şikayet konusu : Cep Tel. Kulaklığı
Şikayet tarihi : 04.01.2009
Talep : Bedel İadesi
Miktar : 10,00 TL

Olayın Özeti : Tüketici Özçelikhan YILDIRIM verdiği dilekçesinde 23.01.2009 tarihinde Samsung D900İ marka ikinci el cep telefonu aldığını, yanında parası alınarak kulaklık verildiğini, aldığı telefonun bir müddet sonra arızalandığını, değişim için aldığı yere gittiğini, telefonu geri aldıklarını fakat kulaklığı geri almadıklarını belirtmiştir. Fakat aldığı kulaklığın sadece Samsung D900İ marka cep telefonunda çalıştığı için şikayetçi olduğunu belirtmiştir.

Şikâyet edilenin savunmasının özeti : Maksimum İletişim Elektronik Ltd. Şti. firması 04.01.2009 tarihli ve 611 sayılı yazımıza cevap vermemiştir.

İnceleme ve Gerekçe : Yapılan incelemede tüketicinin üründeki arızayı teslim tarihi itibari ile 30 gün içerisinde satıcıya bildirdiği anlaşılmıştır. Bu nedenle 4077 Sayılı Kanunun 4. maddesine istinaden ilgili cep telefonu kulaklığı ayıplı mal olarak kabul edileceğinden tüketicinin talebinin kabul edilmesi gerekir.

Karar
: Yukarıda açıklanan nedenle tüketicinin talebinin kabulüne, ürünün satıcıya iadesine, ürün bedeli olan 10,00 TL’nin tüketiciye verilmesine, kararı taraflara tebliğini müteakip 15 günlük yasal süre içinde Tüketici Mahkemesi’ne yapacağı itiraz hakkı saklı kalmak kaydıyla karar verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Kararların Arşivi

Dailymotion Videoları