Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

18 Ağustos 2009 Salı

kamer varlı

YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır.

Karar Tarihi
: 13.08.2009
Şikayet eden : Kamer VARLI
Şikayet edilen : Fırsatbul Pazarlama Day. Tük. Mamülleri Ticareti
Şikayet konusu : Arçelik Marka Bulaşık Makinesi
Şikayet tarihi : 08.06.2009
Talep : Bedel İadesi
Miktar : 700,00 TL

Olayın Özeti :Tüketici Kamer VARLI verdiği dilekçesinde 20.10.2006 tarihinde aldığı bulaşık makinesinin bulaşıklarda katı artık bırakması sebebi ile üç kez teknik servis tarafından incelendiğini, her defasında teknik servisin farklı bir deterjan önererek gittiğini, ancak aynı sorunun devam ettiğini bildirmiştir.

Şikâyet edilenin savunmasının özeti : Fırsatbul Pazarlama Day. Tük. Mamülleri Ticareti 08.06.2009 tarihli ve 3237 sayılı yazımıza istinaden verdiği savunmada servisin bir arızaya rastlamadığını bildirmiştir.

İnceleme ve Gerekçe : Yapılan incelemede, üründe bir arıza olmadığı teknik servis formlarından anlaşılmıştır. Bu nedenlerle ilgili ürün 4077 Sayılı Kanunun 4. Maddesindeki şartları sağlamadığından tüketicinin talebinin reddedilmesi gerektiği kanaatine ulaşılmıştır.

Karar :Yukarıda açıklanan nedenlerle tüketicinin talebinin reddine, kararın taraflara tebliğini müteakip 15 günlük yasal süre içinde Tüketici Mahkemesine yapacağı itiraz hakkı saklı kalmak kaydıyla karar verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Kararların Arşivi

Dailymotion Videoları