Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

18 Ağustos 2009 Salı

neriman erman

YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır.

Karar Tarihi: 13.08.2009
Şikayet eden : Neriman ERMAN
Şikayet edilen : Conteks İç ve Dış Tic. A.Ş.
Şikayet konusu : Converse Marka Ayakkabı
Şikayet tarihi : 03.03.2009
Talep : Malın Değişimi
Miktar : 109,00 TL

Olayın Özeti : Tüketici Neriman ERMAN verdiği dilekçesinde, 03.03.2009 tarihinde satın aldığı Converse marka ayakkabının bir müddet sonra her iki tekininde kenarlarında açılma,yapışkanlı yerlerde açılma ve dikişlerinde sökülme şikâyetiyle firmaya başvurduğunu , firmadan herhangi bir imalat hatası bulunmadığı ve iade değişim talebine dair red cevabı verildiğini belirtmiştir.

Şikâyet edilenin savunmasının özeti : Conteks İç ve Dış Tic. A.Ş. firması 17.07.2009 tarihli ve 4462 sayılı yazımıza istinaden verdiği savunmada ürünün bilirkişi tarafından incelendiğini, inceleme sonucunda üründe herhangi bir üretim hatasına rastlanmadığını, ürünün kullanım kılavuzuna göre kullanılmadığını ve bundan dolayı deformeler meydana geldiğini ,ürünün keten ayakkabı olduğu için yapıştırmaların ve dikişlerin açılmasının normal olduğunu belirtmiştir.

İnceleme ve Gerekçe : Yapılan incelemede, ayakkabının her iki tekinde de yan yapıştırma bölgelerinde ayrılmalar olduğu görülmüştür. Ayrılmaların darbeye maruz kalmayacak yerde olması sebebiyle sorunun üretimden kaynaklı olduğu düşünülmektedir. Bu nedenlerle 4077 Sayılı Kanun’un 4. maddesi gereğince ilgili ayakkabı ayıplı mal olarak kabul edileceğinden tüketicinin talebinin kabul edilmesi gerektiği kanaatine ulaşılmıştır.

Karar : Yukarıda açıklanan nedenlerle tüketicinin talebinin kabulüne, tüketicinin satın aldığı ürünü satıcıya iadesine, satıcının da ürün bedeli olan 109,00 TL’yi tüketiciye vermesine, kararın taraflara tebliğini müteakip 15 günlük yasal süre içinde Tüketici Mahkemesine yapacağı itiraz hakkı saklı kalmak kaydıyla karar verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Kararların Arşivi

Dailymotion Videoları