Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

18 Ağustos 2009 Salı

ayhan topak

YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır.


Karar Tarihi: 13.08.2009
Şikayet eden : Ayhan TOPAK
Şikayet edilen : Çetinkaya Giyim San. ve Tic. A.Ş.
Şikayet konusu : Slazenger Marka t-shirt
Şikayet tarihi : 15.06.2009
Talep : Bedel İadesi
Miktar : 17,90 TL

Olayın Özeti :Tüketici Ayhan TOPAK verdiği dilekçesinde, 24.05.2009 tarihinde aldığı t-shirtün koltuk altından sökülmesi sebebiyle 11.06.2009 tarihinde firmaya gittiğini, firmanın onarım talebini reddedip bedel iadesi talep ettiğini, ancak firmanın, bu isteği reddediğini belirtmiştir.

Şikâyet edilenin savunmasının özeti : Çetinkaya Giyim San. ve Tic. A.Ş. firması 15.06.2009 tarih ve 3373 sayılı yazımıza istinaden verdiği savunmada, ürünün koltuk altı kısmında dikişte bir sökülme olduğunu, tüketiciye dikim yapılması gerektiğini tekrar açılırsa değişim yapılacağını belirttiklerini, ancak tüketicinin bu talebi kabul etmemesi üzerine, tüketiciye ürünün üretici firmaya verilmesi gerektiği söylendiğini, ancak tüketicinin benim zamanım yok deyip gittiğini belirtmiştir.

İnceleme ve Gerekçe : Yapılan incelemede, tüketicinin ürünü iade amacıyla firmaya gittiği, ancak firma yetkililerinin ürünü üretici-distrübitör firmaya göndermek yerine yetkili servis dışında bir terziye onarım için vermeyi teklif ettikleri anlaşılmıştır. Bu nedenlerle tüketicinin talebinin kabul edilmesi gerektiği kanaatine ulaşılmıştır.

Karar :Yukarıda açıklanan nedenlerle tüketicinin talebinin kabulüne, tüketicinin satın aldığı ürünü satıcıya iadesine, satıcının da ürün bedeli olan 17,90 TL’yi tüketiciye vermesine, kararın taraflara tebliğini müteakip 15 günlük yasal süre içinde Tüketici Mahkemesine yapacağı itiraz hakkı saklı kalmak kaydıyla karar verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Kararların Arşivi

Dailymotion Videoları