Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

18 Ağustos 2009 Salı

nihat peker

YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır.


Karar Tarihi: 13.08.2009
Şikayet eden : Nihat PEKER
Şikayet edilen : Teknosa İç ve Dış Tic. A.Ş.
Şikayet konusu : Nikon Marka Fotoğraf Makinesi
Şikayet tarihi : 27.04.2009
Talep : Ürünün Ücretsiz Onarımı
Miktar : 299,00 TL

Olayın Özeti :Tüketici Nihat PEKER verdiği dilekçesinde, 09.09.2007 tarihinde aldığı cep telefonunun 27.02.2009 tarihinde cihazla video çekimi yaparken aniden bozuk göstermeye başladığını, ürünü bu arıza nedeniyle firmaya verdiğini, ancak üründe üretim hatası olmadığı yönünde cevap aldığını bildirmiştir.

Şikâyet edilenin savunmasının özeti : Nikon Türkiye Yetkili Teknik Servisinin 27.04.2009 tarih ve 2353 sayılı yazımıza istinaden verdiği savunmada, cihazın sol arka köşesinden kullanım kaynaklı darbe aldığını, darbe LCD ekranın hemen üzerinde olduğundan ekranın arızalanmasına sebep olduğunu bildirmiştir.

İnceleme ve Gerekçe : Yapılan incelemede, ürün bilirkişi Hüseyin CANBOLAT tarafından incelenmiştir. Hüseyin CANBOLAT raporunda makinenin lcd ekranında görüntü oluşmadığını, cihazın çok temiz kullanıldığını, üzerinde herhangi bir ağır darbe izi görülmediğini, köşelerinde dış boyanın kavladığını ve çizildiğini, fakat bunların darbeden dolayı olmadığını kullanım sırasında oluştuğunu, cihazdaki ekran arızasının muhtemelen cihazın ekran bağlantılarındaki bazı kopukluklardan kaynaklandığını, sonuç olarak fotoğraf makinesinin ekranında görüntü oluşmadığını, bunun da ekran arızasından kaynaklandığını, cihazda belirgin bir kullanım hatası olmadığını bildirmiştir. Bu nedenlerle 4077 Sayılı Kanun’un 4. maddesi gereğince ilgili fotoğraf makinesi ayıplı mal olarak kabul edileceğinden tüketicinin talebinin kabul edilmesi gerektiği kanaatine ulaşılmıştır.

Karar :Yukarıda açıklanan nedenlerle tüketicinin talebinin kabulüne, firma tarafından ürünün ücretsiz onarımının yapılmasına, kararın taraflara tebliğini müteakip 15 günlük yasal süre içinde Tüketici Mahkemesine yapacağı itiraz hakkı saklı kalmak kaydıyla karar verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Kararların Arşivi

Dailymotion Videoları