Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

18 Ağustos 2009 Salı

hüseyin şah

YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır.

Karar Tarihi: 13.08.2009
Şikayet eden : Hüseyin ŞAH
Şikayet edilen : Koyuncu Elektronik Bilgi İşlem Sistemleri San. ve Dış Tic. A.Ş.
Şikayet konusu : Packard Bell Marka Dizüstü Bilgisayar
Şikayet tarihi : 28.04.2009
Talep : Bedel İadesi
Miktar : 899 TL

Olayın Özeti :Tüketici Hüseyin ŞAH verdiği dilekçesinde, 28.05.2008 tarihinde aldığı dizüstü bilgisayarı bir arızasından ötürü teknik servise verdiğini, 15 günden fazla bir süre geçmesi üzerine malın tamiri gerçekleşinceye kadar bir bilgisayar talep ettiğini ancak firmadan red yanıtı aldığını bildirmiştir.

Şikâyet edilenin savunmasının özeti : Koyuncu Elektronik Bilgi İşlem Sistemleri San. ve Dış Tic. A.Ş. firması 28.04.2009 tarih ve 2389 sayılı yazımıza istinaden savunma vermemiştir.

İnceleme ve Gerekçe : Yapılan incelemede, ürünün 06.04.2009 tarihinde teknik servise gittiği ve 15 günden sonraki onarımlarda tüketiciye benzer özelliklere sahip bir ürün verilmediği görülmüştür. Garanti Belgesi Uygulama Esaslarına Dair Yönetmelik’in 6. maddesindeki ‘malın arızasının 15 iş günü içerisinde giderilememesi halinde, imalatçı-üretici veya ithalatçı; malın tamiri tamamlanıncaya kadar, benzer özelliklere sahip başka bir malı tüketicinin kullanımına tahsis etmek zorundadır’ cümlesine istinaden tüketicinin talebinin kabul edilmesi gerektiği kanaatine ulaşılmıştır.

Karar :Yukarıda açıklanan nedenlerle tüketicinin talebinin kabulüne, tüketicinin satın aldığı ürünü satıcıya iadesine, satıcının da ürün bedeli olan 899,00 TL’yi tüketiciye vermesine, kararın taraflara tebliğini müteakip 15 günlük yasal süre içinde Tüketici Mahkemesine yapacağı itiraz hakkı saklı kalmak kaydıyla karar verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Kararların Arşivi

Dailymotion Videoları