Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

18 Ağustos 2009 Salı

ahmet özgür yılmaz

YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır
.

Karar Tarihi: 13.08.2009
Şikayet eden : Ahmet Özgür YILMAZ
Şikayet edilen : Teknosa İç ve Dış Tic. A.Ş.
Şikayet konusu : Acer Marka Bilgisayar
Şikayet tarihi : 02.07.2009
Talep : Bedel İadesi
Miktar : 1248,90 TL

Olayın Özeti :Tüketici Ahmet Özgür YILMAZ verdiği dilekçesinde, 1 yıl içerisinde 8 kez aynı arızadan servise verdiğini, bu servislerin farklı yetkili teknik servisler olduğunu, en son giden sertech adlı teknik servisin bir önceki d2 adlı teknik servis fotokopisini gönderdiğini, ürünü bir ay dahi kullanmadığını bildirmiştir.

Şikâyet edilenin savunmasının özeti : Teknosa İç ve Dış Tic. A.Ş.firması 02.07.2009 tarih ve 4027 sayılı yazımıza istinaden verdiği savunmada, tedarikçi firma ile görüşülmesine rağmen olumlu ya da olumsuz bir sonuca ulaşamadığını bildirmiştir.

İnceleme ve Gerekçe : Yapılan incelemede , ürünün bir çok kez servise gittiği , ancak her seferinde servisin eski servis formunun fotokopisini gönderdiği , bu durumun satıcı tarafından da doğrulandığı anlaşılmıştır. Bu nedenle 4077 sayılı kanunun 4/A maddesine istinaden tüketicinin talebinin kabul edilmesi gerektiği kanaatine ulaşılmıştır.

Karar : Yukarıda açıklanan nedenlerle tüketicinin talebinin kabulüne, tüketicinin satın aldığı ürünü satıcıya iadesine, satıcının da ürün bedeli olan 1248,90 TL’yi tüketiciye vermesine, kararın taraflara tebliğini müteakip 15 günlük yasal süre içinde Tüketici Mahkemesine yapacağı itiraz hakkı saklı kalmak kaydıyla karar verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Kararların Arşivi

Dailymotion Videoları