Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

18 Ağustos 2009 Salı

ali koca

YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır.

Karar Tarihi: 13.08.2009
Şikayet eden : Ali KOCA
Şikayet edilen : Elit Ticaret
Şikayet konusu : Tost makinası
Şikayet tarihi : 08.05.2009
Talep : Sözleşmeden Dönme
Miktar : 185.00 TL

Olayın Özeti :Tüketici Ali KOCA verdiği dilekçesinde 06.04.2009 tarihinde kendisine kapıdan satışla tost makinası satıldığını , sözleşme imzalatıldığını fakat senetler tek tek düzenlenmediğinden yasal hakkı olan sözleşmeden dönmek istediğini belirtmiştir.

Şikâyet edilenin savunmasının özeti : Elit Ticaret firması 08.05.2009 tarih ve 2591 sayılı yazımıza istinaden savunma vermemiştir

İnceleme ve Gerekçe : Yapılan incelemede, kapıdan gerçekleştirilen satış işleminde, tüketiciye sözleşmenin bir nüshası verildiği fakat senetlerin tek tek düzenlenmediği anlaşılmıştır. Bu nedenlerle Kapıdan Satışlara İlişkin Uygulama Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik’in 9. maddesine istinaden tüketicinin talebinin kabul edilmesi gerektiği kanaatine ulaşılmıştır.

Karar :Yukarıda açıklanan nedenlerle tüketicinin talebinin kabulüne, tüketicinin satın aldığı ürünü satıcıya iadesine, satıcının da tüketiciyi borç altına sokan her türlü hukuki belgeyi Ali KOCA’ya vermesine, kararın taraflara tebliğini müteakip 15 günlük yasal süre içinde Tüketici Mahkemesine yapacağı itiraz hakkı saklı kalmak kaydıyla karar verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Kararların Arşivi

Dailymotion Videoları