Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

18 Ağustos 2009 Salı

çiğdem payas

YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır.


Karar Tarihi: 30.07.2009
Şikayet eden : Çiğdem PAYAS
Şikayet edilen : Conteks İç ve Dış Tic. A.Ş.
Şikayet konusu : Converse Marka Ayakkabı
Şikayet tarihi : 01.07.2009
Talep : Bedel İadesi
Miktar : 139,00 TL

Olayın Özeti : Tüketici Çiğdem PAYAS verdiği dilekçesinde, 07.11.2008 tarihinde mersin Forum AVM’deki Boyner Mağazasından satın aldığı Converse marka ayakkabının bir müddet sonra yanlarında açılmalar olduğunu ve ürünü Converse Türkiye’ye gönderdiğini firmadan herhangi bir imalat hatası bulunmadığını dair cevap verildiğini belirtmiştir.

Şikâyet edilenin savunmasının özeti : Conteks İç ve Dış Tic. A.Ş. firması 01.07.2009 tarihli ve 3143sayılı yazımıza istinaden verdiği yazıda ürünün bilirkişi tarafından incelendiğini, inceleme sonucunda her hangi bir üretim hatasına rastlanmadığının tespit edildiğini bunda dolayı tüketicinin talebinin kabul edilmediği belirtilmiştir.

İnceleme ve Gerekçe : Yapılan incelemede, ayakkabının her iki tekinde ayakkabının orta kısmında (ayağın kıvrıldığı yerde), yanlarda açılmalar olduğu görülmüştür. Üründe darbe izi olmaması ve ayakkabının temiz kullanımı sebebiyle sorunun üretimden kaynaklı olduğu düşünülmektedir. Bu nedenlerle 4077 Sayılı Kanun’un 4. maddesi gereğince ilgili ayakkabı ayıplı mal olarak kabul edileceğinden tüketicinin talebinin kabul edilmesi gerektiği kanaatine ulaşılmıştır.

Karar :Yukarıda açıklanan nedenlerle tüketicinin talebinin kabulüne, tüketicinin satın aldığı ürünü satıcıya iadesine, satıcının da ürün bedeli olan 139,00 TL’yi tüketici Çiğdem PAYAS’a vermesine, kararın taraflara tebliğini müteakip 15 günlük yasal süre içinde Tüketici Mahkemesine yapacağı itiraz hakkı saklı kalmak kaydıyla karar verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Kararların Arşivi

Dailymotion Videoları