Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

18 Ağustos 2009 Salı

yasemin aydoğan

YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır.


Karar Tarihi: 16.07.2009
Şikayet eden : Yasemin AYDOĞAN
Şikayet edilen : Yeni Karamürsel Giyim ve İhtiyaç Mad. Tic. Ve San. A.Ş.
Şikayet konusu : Adidas Marka Eşofman Altı
Şikayet tarihi : 24.03.2009
Talep : Bedel İadesi
Miktar : 75,50 TL

Olayın Özeti :Tüketici Yasemin AYDOĞAN verdiği dilekçesinde 07.03.2009 tarihinde aldığı eşofman altında solma, deformasyon ve diz kapaklarında genişleme olduğu gerekçesiyle ürünü tadilat için firmaya verdiğini, ancak firmadan red cevabı geldiğini bildirmiştir.

Şikâyet edilenin savunmasının özeti :Yeni Karamürsel Giyim ve İhtiyaç Mad. Tic. Ve San. A.Ş. firması 24.03.2009 tarih ve 1657 sayılı yazımıza istinaden verdiği savunmada, ürünün Tüketici Sorunları Hakem Heyeti tarafından incelenmesini talep etmiştir.

İnceleme ve Gerekçe :Yapılan incelemede ürün bilirkişi Mustafa AKMAN tarafından incelenmiştir. Mustafa AKMAN raporunda üründe %67 koton, %26 polyester, %7 elastan kumaştan üretildiğini, üründe solma görüldüğünü, bunun da kumaşta yeterli kalitede boya kullanılmadığını gösterdiğini, ayrıca tüylenmelerin ürünün her yerinde eşit olduğunu, tüylenmenin her yerde eşit olmasının sorunun sürtünmeden değil kumaştan kaynaklandığının göstergesi olduğunu, ürünün markası ve fiyatı göz önüne alındığında 4 ay kullanılan eşofmanda esneme, solma ve tüylenme durumlarının olağan olmadığını bildirmiştir. Bu nedenlerle 4077 Sayılı Kanun’un 4. maddesi gereğince ilgili eşofman ayıplı mal olarak kabul edileceğinden tüketicinin talebinin kabul edilmesi gerektiği kanaatine ulaşılmıştır.

Karar :Yukarıda açıklanan nedenlerle tüketicinin talebinin kabulüne, tüketicinin satın aldığı ürünü satıcıya iadesine, satıcının da ürün bedeli olan 75,50 TL’yi tüketici Yasemin AYDOĞAN’a vermesine, kararın taraflara tebliğini müteakip 15 günlük yasal süre içinde Tüketici Mahkemesine yapacağı itiraz hakkı saklı kalmak kaydıyla karar verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Kararların Arşivi

Dailymotion Videoları