Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

18 Ağustos 2009 Salı

fehime aygün

YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır.


Karar Tarihi: 13.08.2009
Şikayet eden : Fehime AYGÜN
Şikayet edilen : Beyaz Çarşı Karaboğa Day. Tük. Mal. Tic. ve San. Ltd. Şti.
Şikayet konusu : Buzdolabı
Şikayet tarihi : 01.04.2009
Talep : Ürünün Değişimi
Miktar : 60,00 TL

Olayın Özeti :Tüketici Fehime AYGÜN verdiği dilekçesinde, 08.10.2003 yılında 6 yıllık garantisi olan buzdolabı aldığını, en az 7 defa teknik servis tarafından incelendiğini, yemeklerin bozulduğunu ve arızanın devam ettiğini bildirmiştir.

Şikâyet edilenin savunmasının özeti : Beyaz Çarşı Karaboğa Day. Tük. Mal. Tic. ve San. Ltd. Şti. firması 01.04.2009 tarih ve 1867 sayılı yazımıza istinaden verdiği savunmada, ürünün değişimini gerektirecek bir arıza olmadığını bildirmiştir.

İnceleme ve Gerekçe : Yapılan incelemede, ürün bilirkişi Hüseyin CANBOLAT tarafından incelenmiştir. Hüseyin CANBOLAT raporunda dolabın kapısının üst kısmında bulunan alarm ışığının devamlı yandığını, dolabın kompresörü veya soğutma gazıyla ilgili sık tekrarlayan bir arızası olduğunu, bazı dolapların performansının aşırı sıcak ve soğuklarda düşebildiğini, ancak söz konusu bu buzdolabında böyle bir performans kaybı olmadığını, sonuç olarak buzdolabının normal çalışır gözükmesine rağmen göstergedeki arıza alarmı ışığının devamlı yandığını, servis raporlarında farklı zamanlarda kompresör arızasından söz ettiğini, bundan dolayı buzdolabının kompresöründe bir arıza olabileceğini dolapta kullanım hatası olmadığını bildirmiştir. Bu nedenlerle 4077 Sayılı Kanun’un 4. maddesi gereğince ilgili buzdolabı ayıplı mal olarak kabul edileceğinden tüketicinin talebinin reddedilmesi gerektiği kanaatine ulaşılmıştır.

Karar :Yukarıda açıklanan nedenlerle tüketicinin talebinin reddine, kararın taraflara tebliğini müteakip 15 günlük yasal süre içinde Tüketici Mahkemesine yapacağı itiraz hakkı saklı kalmak kaydıyla karar verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Kararların Arşivi

Dailymotion Videoları