Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

18 Ağustos 2009 Salı

emine yasemin kuyumcu

YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır
.

Karar Tarihi: 13.08.2009
Şikayet eden : Emine Yasemin KUYUMCU
Şikayet edilen : Erkurt Ticaret
Şikayet konusu : Saba Marka Elektrikli Isıtıcı Soba
Şikayet tarihi : 24.02.2009
Talep : Bedel İadesi
Miktar : 280,00 TL

Olayın Özeti :Tüketici Emine Yasemin KUYUMCU verdiği dilekçesinde, 12.01.2009 tarihinde aldığı sobayı 25 gün kullandıktan sonra patlama ve ateş çıkarma arızası meydana geldiğini, sobanın firma tarafından 2 kez değişiminin yapıldığı, ama her ikisinde de aynı şekilde ateş çıkararak patladığını bildirmiş ayrıca evin elektrik tesisatının kontrolünün yapıldığını beyan etmiştir.

Şikâyet edilenin savunmasının özeti : Erkurt Ticaret firması 24.02.2009 tarih ve 952 sayılı yazımıza istinaden savunma vermediği görülmüştür.

İnceleme ve Gerekçe : Yapılan incelemede, firmanın iki kez ilgili sobayı değiştirdiği görülmüştür. Bu değişimin ücretsiz yapılması üründe üretimden kaynaklı bir problem olduğu kanaatini uyandırmıştır. Bu nedenden dolayı 4077 Sayılı Kanunun 4/A maddesine göre ilgili soba ayıplı mal olarak kabul edileceğinden tüketicinin talebinin kabul edilmesi gerektiği kanaatine ulaşılmıştır.

Karar :Yukarıda açıklanan nedenlerle tüketicinin talebinin kabulüne, tüketicinin satın aldığı ürünü satıcıya iadesine, satıcının da ürün bedeli olan 280,00 TL’yi tüketiciye vermesine, kararın taraflara tebliğini müteakip 15 günlük yasal süre içinde Tüketici Mahkemesine yapacağı itiraz hakkı saklı kalmak kaydıyla karar verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Kararların Arşivi

Dailymotion Videoları