Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

18 Ağustos 2009 Salı

ece mısır

YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır.


Karar Tarihi: 13.08.2009
Şikayet eden : Ece MISIR
Şikayet edilen : Toros Mağazaları Gizma Konfeksiyon Tekstil Tic. A.Ş.
Şikayet konusu : Adidas Marka Sweat
Şikayet tarihi : 07.07.2009
Talep : Bedel İadesi
Miktar : 87,00 TL

Olayın Özeti :Tüketici Ece MISIR verdiği dilekçesinde 11.04.2009 tarihinde aldığı sweatin kısa süre sonra renginin attığını, bunun üzerine ürünü firmaya verdiğini, ancak firmadan sorunun tüketiciden kaynaklı olduğuna dair bir rapor aldığını bildirmiştir.

Şikâyet edilenin savunmasının özeti : Toros Mağazaları Gizma Konfeksiyon Tekstil Tic. A.Ş. firması 07.07.2009 tarih ve 4144 sayılı yazımıza istinaden verdiği savunmada, üründeki üretim aşamasından ya da kullanılan malzemeden kaynaklanmadığını, ürün içerisindeki yıkama talimatına uyulmadığından oluştuğunu belirtmiştir.

İnceleme ve Gerekçe : Yapılan incelemede, ürün bilirkişi Mustafa AKMAN tarafından incelenmiştir. Mustafa AKMAN verdiği raporunda, ürünün %60 cotton ve % 40 polyester kumaştan üretildiğini; kullanılan polyester ipliğin ürünün iç yüzeyine, cotton ipliğin ise dış yüzeyine dokunduğunu; cottonun kaliteli sayılabilecek bir iplik olduğunu ancak yüksek ısıya hassas bir iplik olduğunu cotton kullanılan bir ürünün uzun süre bozulmadan kalabilmesi için elde yıkanması ve uzun süre güneş ışığına maruz kalmaması gerektiğini; ancak kullanılan kumaşta solmalar görüldüğünü, görülen solmaların ürünün her yerinde eşit dağılmadığını, özellikle fermuar kenarlarında ve ön kısımlarında solmalar görüldüğünü, bu solmaların sebebi kullanılan kumaş olsaydı solmaların üründe eşit dağılım göstereceğini; üründe görülen solmanın ürünün güneşte kalması ve makinede yüksek ısıda yıkanması sonucu olabileceğini; bu nedenlerle de üründe tüketicinin kullanım hatası olduğu sonucuna varmıştır. Bu nedenlerle 4077 Sayılı Kanun’un 4. maddesi gereğince ilgili sweat ayıplı mal olarak kabul edilemeyeceğinden tüketicinin talebinin kabul edilmemesi gerektiği kanaatine ulaşılmıştır.

Karar :Yukarıda açıklanan nedenlerle tüketicinin talebinin reddine, kararın taraflara tebliğini müteakip 15 günlük yasal süre içinde Tüketici Mahkemesine yapacağı itiraz hakkı saklı kalmak kaydıyla karar verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Kararların Arşivi

Dailymotion Videoları