Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

18 Ağustos 2009 Salı

onur özdamar

YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır.


Karar Tarihi: 30.07.2009
Şikayet eden : Onur ÖZDAMAR
Şikayet edilen : Teknosa İç ve Dış Ticaret A.Ş.
Şikayet konusu : Philips Marka Cep Telefonu
Şikayet tarihi : 20.05.2009
Talep : Bedel İadesi
Miktar : 170,05 TL


Olayın Özeti : Tüketici Onur ÖZDAMAR verdiği dilekçesinde 16.10.2008 tarihinde Teknosa mağazasından satın aldığı cep telefonunu aldıktan sonra 13.04.2009 tarihinde servise verdiğini ve 30 iş günü geçmesine rağmen telefonunu geri alamadığını belirtmiştir bundan dolayı bedel iadesi talep etmektedir.

Şikâyet edilenin savunmasının özeti : Teknosa firması 20.05.2009 tarihli ve 2820 sayılı yazımıza istinaden verdiği yazıda şikâyetçi Onur ÖZDAMAR’ın Philips marka cep telefonu için tedarikçi firma ile görüşüldüğünü ve yapılan inceleme sonucunda cihazın iki defa servise gittiğini, ilk servis girişinde yazılım güncelleme yapıldığını, son servis girişinde ise ana kart değişimi yapıldığı bilgisi alındığını belirtmiştir. Firma ayrıca yazılım güncelleme işlemi tedarikçi firma ve yetkili servisleri tarafından bir arıza/ayıp olarak değerlendirilemeyeceği yazılım güncelleme işleminin cihaza yeni bir versiyon yüklenmesi anlamına geldiğini belirtip tüketicinin talebinin kabul edilemeyeceğini bildirmiştir.

İnceleme ve Gerekçe : Yapılan incelemede, ürünün 13.04.2009 tarihinde firmaya verildiği, 30 işgününden daha uzun bir süre onarımda kaldığı anlaşılmıştır. Bu nedenlerle Garanti Belgesi Uygulama Esaslarına Dair Yönetmelik’in 6. maddesindeki ‘malın tamir süresi en fazla 30 işgünüdür’ cümlesine istinaden tüketicinin talebinin kabul edilmesi gerektiği kanaatine ulaşılmıştır.

Karar :Yukarıda açıklanan nedenlerle tüketicinin talebinin kabulüne, tüketicinin satın aldığı ürünü satıcıya iadesine, satıcının da ürün bedeli olan 170,05 TL’yi tüketici Onur ÖZDAMAR’a vermesine, kararın taraflara tebliğini müteakip 15 günlük yasal süre içinde Tüketici Mahkemesine yapacağı itiraz hakkı saklı kalmak kaydıyla karar verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Kararların Arşivi

Dailymotion Videoları