Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

18 Ağustos 2009 Salı

kerem sezer

YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır.

Karar Tarihi: 13.08.2009
Şikayet eden : Kerem SEZER
Şikayet edilen : Koçtaş Yapı Marketleri Tic. A.Ş.
Şikayet konusu : Demirdöküm Marka Şofben
Şikayet tarihi : 01.07.2009
Talep : Bedel İadesi
Miktar : 699,90 TL

Olayın Özeti :Tüketici Kerem SEZER verdiği dilekçesinde, 02.12.2008 tarihinde aldığı şofbenin montajından sonra istenilen ısıda su vermediği için teknik servisi çağırdığını, teknik servisin kurulumda eksik parça olduğunu ve bu eksik parçanın tüketici tarafından karşılanması gerektiğini söylediğini, defalarca servis gelip gitmesine rağmen şofbenden gelen suyun istenilen sıcaklıkta olmadığını, en son değişim talep ettiğini, ancak bu talebinin de sonuçsuz kaldığını bildirmiştir.

Şikâyet edilenin savunmasının özeti : Koçtaş Yapı Marketleri Tic. A.Ş. firması 01.07.2009 tarih ve 3937 sayılı yazımıza istinaden verdiği savunmada, tüketicinin üründeki ayıbı malın teslimi tarihinden itibaren 30 gün içinde satıcıya bildirmekle yükümlü olduğunu, ancak tüketicinin böyle bir bildirimde bulunmadığını, müşterini arızayı gidermek isteyen teknik servise müsaade etmediğini bildirmiştir.

İnceleme ve Gerekçe : Yapılan incelemede, ürünün 02.12.2008 tarihinde alındığı ve 27.12.2008 tarihinde teknik servise giderek onarım yapıldığı ilgili teknik servis formlarından anlaşılmıştır. Bu nedenlerle 4077 Sayılı Kanun’un 4. maddesindeki ‘tüketici, malın teslimi tarihinden itibaren 30 gün içerisinde ayıbı satıcıya bildirmekle yükümlüdür. Tüketici bu durumda bedel iadesi talebinde bulunabilir’ cümlesine istinaden tüketicinin talebinin kabul edilmesi gerektiği kanaatine ulaşılmıştır.

Karar :Yukarıda açıklanan nedenlerle tüketicinin talebinin kabulüne, tüketicinin satın aldığı ürünü satıcıya iadesine, satıcının da ürün bedeli olan 699,90 TL’yi tüketiciye vermesine, kararın taraflara tebliğini müteakip 15 günlük yasal süre içinde Tüketici Mahkemesine yapacağı itiraz hakkı saklı kalmak kaydıyla karar verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Kararların Arşivi

Dailymotion Videoları