Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

18 Ağustos 2009 Salı

emin ülker

YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır.


Karar Tarihi: 30.07.2009
Şikayet eden : Emin ÜLKER
Şikayet edilen : Erbay Mağazacılık ve Tic A.Ş.
Şikayet konusu : Spor Ayakkabı
Şikayet tarihi : 29.05.2009
Talep : Bedel İadesi
Miktar : 79.90 TL

Olayın Özeti : Tüketici Emin ÜLKER verdiği dilekçesinde 25.02.2009 tarihinde mersin Forum AVM’deki Erbay Mağazacılık ve Tic A.Ş. Mağazasından satın aldığı Lescon marka spor ayakkabının tabanında delinme şikâyetiyle mağazaya götürdüğünü, ayakkabının kullanım hatasından dendiğini belirtmiştir.

Şikâyet edilenin savunmasının özeti : Erbay Mağazacılık ve Tic A.Ş. firması 29.05.2009 tarihli ve 2998 sayılı yazımıza istinaden verdiği yazıda, 25.02.2009 tarihinde Emin ÜLKER tarafından alınan Lescon marka bir adet ayakkabı tabanda delinme şikâyetiyle kendilerine başvurulduğunu yapılan inceleme sonucu ayakkabının aşırı sürtünmeden dolayı tabanda delinme, yoğun suya maruz bırakılmadan dolayı iç tabanda parçalanma, formda bozulma gibi kullanıcı hataları tespit edildiğini, bu nedenle söz konusu malın ayıplı mal niteliği taşımadığı belirtilmiştir.

İnceleme ve Gerekçe : Yapılan incelemede, ayakkabının her iki tekinde de taban kısmında aynı bölgelerde delinme meydana geldiği görülmüştür. Üründe darbe izi olmaması, ayakkabının temiz kullanımı ve bu kadar kısa sürede tabanın delinmesi sebebiyle sorunun kullanılan malzemeden kaynaklı olduğu düşünülmektedir. Bu nedenlerle 4077 Sayılı Kanun’un 4. maddesi gereğince ilgili ayakkabı ayıplı mal olarak kabul edileceğinden tüketicinin talebinin kabul edilmesi gerektiği kanaatine ulaşılmıştır.

Karar :Yukarıda açıklanan nedenlerle tüketicinin talebinin kabulüne, tüketicinin satın aldığı ürünü satıcıya iadesine, satıcının da ürün bedeli olan 79,95 TL’yi tüketici Emin ÜLKER’e vermesine, kararın taraflara tebliğini müteakip 15 günlük yasal süre içinde Tüketici Mahkemesine yapacağı itiraz hakkı saklı kalmak kaydıyla karar verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Kararların Arşivi

Dailymotion Videoları