Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

18 Ağustos 2009 Salı

muhittin çelebi

YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır.


Karar Tarihi: 30.07.2009
Şikayet eden : Muhittin ÇELEBİ
Şikayet edilen : Aras Alışveriş Merkezi Dayanıklı Tüketim Mal. ve Sağlık Ürünleri Satış Org.
Şikayet konusu : Barbekü
Şikayet tarihi : 02.06.2009
Talep : Sözleşmeden Dönme
Miktar : 195,00 TL

Olayın Özeti :Tüketici Muhittin ÇELEBİ verdiği dilekçesinde 05.05.2009 tarihinde kapıdan satışla aldığı barbekünün çok pahalı olması nedeniyle geri iade etmek istediğini belirtmiştir.

Şikâyet edilenin savunmasının özeti : Aras Alışveriş Merkezi Dayanıklı Tüketim Mal. ve Sağlık Ürünleri Satış Org. firması 02.06.2009 tarih ve 3114 sayılı yazımıza istinaden savunma vermemiştir

İnceleme ve Gerekçe : Yapılan incelemede, tüketicinin 06.05.2009 tarihinde firmaya cayma bildirimi gönderdiği ekli formlardan anlaşılmıştır. Bu nedenlerle 4077 Sayılı Kanun’un 8. maddesindeki ‘Satıcı, cayma bildirimi kendisine ulaştığı andan itibaren yirmi gün içerisinde malı geri almakla yükümlüdür’ cümlesine istinaden tüketicinin talebinin kabul edilmesi gerektiği kanaatine ulaşılmıştır.

Karar :Yukarıda açıklanan nedenlerle tüketicinin talebinin kabulüne, tüketicinin satın aldığı ürünü satıcıya iadesine, satıcının da tüketiciyi borç altına sokan her türlü hukuki belgeyi Muhittin ÇELEBİ’ye vermesine, kararın taraflara tebliğini müteakip 15 günlük yasal süre içinde Tüketici Mahkemesine yapacağı itiraz hakkı saklı kalmak kaydıyla karar verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Kararların Arşivi

Dailymotion Videoları