Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

18 Ağustos 2009 Salı

ismail sağcan

YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır.


Karar Tarihi: 13.08.2009
Şikayet eden : İsmail SAĞCAN
Şikayet edilen : Çova Teks. Mob. Oto. Tur. Day. Tük. Mal. İnş. Tel. Nak. San. ve Tic. Ltd. Şti.
Şikayet konusu : Med-Line Marka 2 Adet Yatak
Şikayet tarihi : 21.04.2009
Talep : Bedel İadesi
Miktar : 500,00 x 2 = 1000,00 TL

Olayın Özeti :Tüketici İsmail SAĞCAN verdiği dilekçesinde, 09.06.2008 tarihinde aldığı yatakların iki kez değişiminin yapılmasına ve yatakları aylarca açık havada bekletmesine rağmen çocuklarının yapıştırıcının kokusundan dolayı rahatsız olduğunu ve uyuyamadıklarını belirtmiştir.

Şikâyet edilenin savunmasının özeti : Çova Teks. Mob. Oto. Tur. Day. Tük. Mal. İnş. Tel. Nak. San. ve Tic. Ltd. Şti. firması 21.04.2009 tarih ve 2255 sayılı yazımıza istinaden verdiği savunmada tüketicinin değişim talebi için tüketici ile irtibat kurduklarını, tüketici memnuniyeti için her türlü kolaylığın sağlanacağını bildirmiştir.

İnceleme ve Gerekçe : Yapılan incelemede, ilgili yatakların iki kez değiştirildiği ve tüketiciye memnuniyeti için her türlü kolaylığın sağlanılacağı taahhüdünde bulunulması sebebiyle sorunun firma tarafından da kabul edildiği düşünülmektedir. Bu nedenlerle 4077 Sayılı Kanun’un 4. maddesi gereğince ilgili yataklar ayıplı mal olarak kabul edileceğinden tüketicinin talebinin kabul edilmesi gerektiği kanaatine ulaşılmıştır.

Karar :Yukarıda açıklanan nedenlerle tüketicinin talebinin kabulüne, tüketicinin satın aldığı ürünü satıcıya iadesine, satıcının da ürün bedeli olan 1000,00 TL’yi tüketiciye vermesine, kararın taraflara tebliğini müteakip 15 günlük yasal süre içinde Tüketici Mahkemesine yapacağı itiraz hakkı saklı kalmak kaydıyla karar verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Kararların Arşivi

Dailymotion Videoları