Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

18 Ağustos 2009 Salı

türkan gündinç

YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır
.

Karar Tarihi: 13.08.2009
Şikayet eden : Türkan GÜNDİNÇ
Şikayet edilen : Conteks İç ve Dış Tic. A.Ş.
Şikayet konusu : Converse Marka Ayakkabı
Şikayet tarihi : 01.07.2009
Talep : Malın Değiştirilmesi
Miktar : 94,00 TL

Olayın Özeti
: Tüketici Türkan GÜNDİÇ verdiği dilekçesinde satın aldığı Converse marka ayakkabının bir müddet sonra altnda delinme olduğunu, yan bezlerinde parça kopması olduğunu ve ürünü Converse Türkiye’ye gönderdiğini firmadan herhangi bir imalat hatası bulunmadığını dair cevap verildiğini belirtmiştir.

Şikâyet edilenin savunmasının özeti
: Conteks İç ve Dış Tic. A.Ş. firması 01.07.2009 tarihli ve 3969 sayılı yazımıza istinaden verdiği yazıda ürünün bilirkişi tarafından incelendiğini, inceleme sonucunda ayakkabının altındaki delinme şikayetinin kullanım aşaması esnasında altına sivri bir cismin batması sonucu oluştuğunu , yan bezlerdeki deformelerin giyip çıkarma alışkanlığına bağlı olarak meydana geldiğini belirtip her hangi bir üretim hatasına rastlanmadığının tespit edildiğini bunda dolayı tüketicinin talebinin kabul edilmediği belirtilmiştir.

İnceleme ve Gerekçe : Yapılan incelemede, ayakkabının her iki tekinde yan kısımlarda açılma olduğu ,yan bezlerde deforme olduğu , ve altında delinme görülmüştür. Üründe darbe izi olmaması sebebiyle sorunun üretimden kaynaklı olduğu düşünülmektedir. Bu nedenlerle 4077 Sayılı Kanun’un 4. maddesi gereğince ilgili ayakkabı ayıplı mal olarak kabul edileceğinden tüketicinin talebinin kabul edilmesi gerektiği kanaatine ulaşılmıştır.

Karar :Yukarıda açıklanan nedenlerle tüketicinin talebinin kabulüne, tüketicinin satın aldığı ürünü satıcıya iadesine, satıcının da ürün bedeli değerinde tüketicinin kabul edeceği bir ürünü Türkan GÜNDİÇ’e vermesine, kararın taraflara tebliğini müteakip 15 günlük yasal süre içinde Tüketici Mahkemesine yapacağı itiraz hakkı saklı kalmak kaydıyla karar verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Kararların Arşivi

Dailymotion Videoları