Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

18 Ağustos 2009 Salı

ayten şimşek

YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır.

Karar Tarihi: 30.07.2009
Şikayet eden : Ayten ŞİMŞEK
Şikayet edilen : Elit Ticaret Özden GEÇİNİR
Şikayet konusu : Epilasyon Aleti
Şikayet tarihi : 23.06.2009
Talep : Sözleşmeden Dönme
Miktar : 180,00 TL

Olayın Özeti :Tüketici Ayten ŞİMŞEK verdiği dilekçesinde 26.05.2009 tarihinde kapıdan satışla kendisine epilasyon aleti satıldığını, hediye olarak altın kaplama saat vereceklerini söylediklerini ve bunlar karşılığında kendinse senet imzalattıklarını belirtmiştir. Ayrıca bir hafta içerisinde cayma ihbarnamesini gönderdiğini belirtmiştir.

Şikâyet edilenin savunmasının özeti : Elit Ticaret firması 08.06.2009 tarih ve 3221 sayılı yazımıza istinaden savunma vermemiştir

İnceleme ve Gerekçe : Yapılan incelemede, kapıdan gerçekleştirilen satış işleminde, tüketiciye sözleşmenin bir nüshası verilmediği anlaşılmıştır. Bu nedenlerle 4077 Sayılı Kanun’un 9. maddesindeki ‘’satıcı veya sağlayıcı taraflar arasında akdedilen sözleşmenin bir nüshasını tüketiciye vermekle yükümlüdür. Bu madde hükümlerine göre düzenlenmiş bir sözleşmenin ve malın tüketiciye teslim edildiğini ispat satıcıya veya sağlayıcıya aittir’ cümlesine istinaden tüketicinin talebinin kabul edilmesi gerektiği kanaatine ulaşılmıştır.

Karar :Yukarıda açıklanan nedenlerle tüketicinin talebinin kabulüne, tüketicinin satın aldığı ürünü satıcıya iadesine, satıcının da tüketiciyi borç altına sokan her türlü hukuki belgeyi Ayten ŞİMŞEK’e vermesine, kararın taraflara tebliğini müteakip 15 günlük yasal süre içinde Tüketici Mahkemesine yapacağı itiraz hakkı saklı kalmak kaydıyla karar verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Kararların Arşivi

Dailymotion Videoları