Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

18 Ağustos 2009 Salı

ismet yılmaz

YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır.

Karar Tarihi: 30.07.2009
Şikayet eden : İsmet YILMAZ
Şikayet edilen : Aras Alışveriş Merkezi Dayanıklı Tük. Mal. ve Sağlık Ürünleri Satış Org.
Şikayet konusu : Uydu Aleti
Şikayet tarihi : 24.06.2009
Talep : Sözleşmeden Dönme
Miktar : 260,00 TL

Olayın Özeti :Tüketici İsmet YILMAZ verdiği dilekçesinde 09.05.2009 tarihinde kapıdan satışla aldığı ütüden cayma hakkını bildirmek için firmaya gittiğini, ütü yerine 260 TL değerinde uydu aleti verilerek makbuz verilmeden 45.00 TL alındığını bundan dolayı 14.05.2009 tarihinde cayma hakkını kullandığını fakat 20 günlük sürede gelip ürünü almadıklarını belirtmiştir. Tüketici ödediği 45 TL’nin tarafına iadesini ve imzaladığı evrakların tarafına iadesini talep etmektedir.

Şikâyet edilenin savunmasının özeti : Aras Alışveriş Merkezi Dayanıklı Tüketim Mal. ve Sağlık Ürünleri Satış Org. firması 24.04.2009 tarih ve 3683 sayılı yazımıza istinaden verdiği savunmada, tüketicinin mağazaya bizzat gelerek kendi isteğiyle ürünü aldığını, ürünün faturası kesilerek kendisine verildiğini ve ürün iadesi olmadığı ancak değişiminin olabileceği kendisine söylendiğini belirtmiştir.

İnceleme ve Gerekçe : Yapılan incelemede, şikâyet edilen firmanın kapıdan satış yapan bir firma olduğu, mağazadan satış yapamayacağı, mağazadan satış yaparsa bunun kanuna aykırı bir satış olacağı; satışın taksitle yapılan bir satış olduğu 4077 Sayılı Kanunun taksitli satışla ilgili olan 6/A maddesindeki sözleşmenin bir nüshasının tüketiciye verilme şartını gerçekleştirmediği için tüketicinin talebinin kabul edilmesi gerektiği kanaatine ulaşılmıştır.

Karar :Yukarıda açıklanan nedenlerle tüketicinin talebinin kabulüne, tüketicinin satın aldığı ürünü satıcıya iadesine, satıcının da tüketiciyi borç altına sokan her türlü hukuki belgeyi tüketici İsmet YILMAZ’a vermesine, kararın taraflara tebliğini müteakip 15 günlük yasal süre içinde Tüketici Mahkemesine yapacağı itiraz hakkı saklı kalmak kaydıyla karar verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Kararların Arşivi

Dailymotion Videoları