Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

18 Ağustos 2009 Salı

mustafa sarı

YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır.

Karar Tarihi: 30.07.2009
Şikayet eden : Mustafa SARI
Şikayet edilen : (YKM) Yeni Karamürsel Giyim ve İhtiyaç Maddeleri Ticaret ve Sanayi A.Ş.
Şikayet konusu : Ray Ben Marka Güneş Gözlüğü
Şikayet tarihi : 02.06.2009
Talep : Değişim
Miktar : 317,00 TL

Olayın Özeti :Tüketici Mustafa SARI verdiği dilekçesinde 14.02.2008 tarihinde aldığı güneş gözlüğünün camında kabarma ve soyulmalar oluştuğundan ürünü tadilat için firmaya verdiğini, ancak firmadan sorunun tüketiciden kaynaklı olduğuna dair bir rapor aldığını bildirmiştir.

Şikâyet edilenin savunmasının özeti : (YKM) Yeni Karamürsel Giyim ve İhtiyaç Maddeleri Ticaret ve Sanayi A.Ş. firması 02.06.2009 tarih ve 3111 sayılı yazımıza istinaden verdiği savunmada, ürünün Tüketici Sorunları Hakem Heyeti tarafından incelenmesini talep etmiştir.

İnceleme ve Gerekçe :Yapılan incelemede, gözlüğün camında kabarma ve soyulmalar görülmüştür. Bunun da tüketicinin sağlıklı görmesini engellediği düşünülmektedir. Üründe darbe izi olmaması sebebiyle tüketicinin talebinin kabul edilmesi gerektiği kanaatine ulaşılmıştır. Bu nedenlerle 4077 Sayılı Kanun’un 4. maddesi gereğince ilgili gözlük ayıplı mal olarak kabul edileceğinden tüketicinin talebinin kabul edilmesi gerektiği kanaatine ulaşılmıştır.

Karar :Yukarıda açıklanan nedenlerle tüketicinin talebinin kabulüne, tüketicinin satın aldığı ürünü satıcıya iadesine, satıcının da ürün bedeli değerinde tüketicinin kabul edeceği bir ürünü Mustafa SARI’ya vermesine, kararın taraflara tebliğini müteakip 15 günlük yasal süre içinde Tüketici Mahkemesine yapacağı itiraz hakkı saklı kalmak kaydıyla karar verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Kararların Arşivi

Dailymotion Videoları