Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

18 Ağustos 2009 Salı

dilber akgül

YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır.


Karar Tarihi: 13.08.2009
Şikayet eden : Dilber AKGÜL
Şikayet edilen : Polen Bilgisayar Elektronik Taahhüt İth. İhr. Ltd. Şti.
Şikayet konusu : Bilgisayar Parçaları
Şikayet tarihi : 16.01.2009
Talep : Bedel İadesi
Miktar : 211,86 + 147,34 + %18 KDV =423,85 TL

Olayın Özeti :Tüketici Dilber AKGÜL verdiği dilekçesinde, 2007 yılının çeşitli zamanlarında aldığı bilgisayar parçalarını birçoğunun bozulduğunu, birçok kez teknik servis tarafından incelendiğini ama bir sonuç alamadığını belirtmiş ayrıca teknik servisin kendisine onarımsal bir fiş vermediğini bildirmiştir.

Şikâyet edilenin savunmasının özeti : Polen Bilgisayar Elektronik Taahhüt İth. İhr. Ltd. Şti. firması 16.01.2009 tarih ve 215 sayılı yazımıza istinaden savunma vermemiştir.

İnceleme ve Gerekçe : Yapılan incelemede, ürün bilirkişi Sadık KIRICI tarafından incelenmiştir. Sadık KIRICI raporunda Hp Laserjet 1022 model yazıcının 2-3 defa print aldıktan sonra tekrar yazdırmadığını, bu mekanik arızanın sebebinin yazıcının yazılım ve biosuna ait bir sorun olduğunu, bu sorunun üretim hatası olduğunu ve kullanıcıdan kaynaklanmadığını, bilgisayarda ise ses kartının arızalı olmasından dolayı sesin yükselip alçaldığını ve ayarın yapılmasına rağmen messenger’de sesin karşı tarafa gitmediğini tespit ettiğini, bunun nedeninin ses kartının mikrofon özelliği taşımaması olduğunu ve arızanın üretim- yazılım hatasından kaynaklandığını bildirmiş, sonuç olarak yazıcı ve anakartta üretim kaynaklı hata olduğunu beyan etmiştir. Bu nedenlerle 4077 Sayılı Kanun’un 4. maddesi gereğince ilgili yazıcı ve anakart ayıplı mal olarak kabul edileceğinden tüketicinin talebinin kabul edilmesi gerektiği kanaatine ulaşılmıştır.

Karar :Yukarıda açıklanan nedenlerle tüketicinin talebinin kısmen kabulüne, tüketicinin satın aldığı anakart ve yazıcıyı satıcıya iadesine, satıcının da ürün bedeli olan 423,85 TL’yi tüketiciye vermesine, kararın taraflara tebliğini müteakip 15 günlük yasal süre içinde Tüketici Mahkemesine yapacağı itiraz hakkı saklı kalmak kaydıyla karar verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Kararların Arşivi

Dailymotion Videoları