Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

3 Eylül 2010 Cuma

çağatay pekel

YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır.

Karar Tarihi: 12.08.2010
Şikayet eden : Çağatay PEKEL
Şikayet edilen : Bücürük Tekstil San.ve Tic.Ltd.Şti.
Şikayet konusu : Baby Max marka Baston Bebek Arabası
Şikayet tarihi : 01.07.2010
Talep : Ödenilen Bedelin İadesi
Miktar : 129,00 TL

Olayın Özeti :Tüketici dilekçesinde; 11.06.2010 tarihinde satın alınan Baby Max marka Baston Bebek Arabası bebeği 10-11 kg olduğu ve koltuk kısmını taşımakta olan 2 adet milden (pimden) soldakinin eğilmiş ve yerinden çıktığı için (kullanım kılavuzundan 25 kg kadar çocukları taşıyabileceği yazıyor) dolayı firmaya müracaatta bulunduğunu firma ürünü servise yollayarak tamir ettirebileceklerini, fakat kendisinin ürüne olan güveni sarsıldığından iade etmek istediğini fakat firmanın kabul etmediğini bu nedenle bedel iadesini istediğini belirtmiştir.

Şikâyet edilenin savunmasının özeti : Firmadan 01.07.2010 tarih ve 6365 sayılı yazı ile savunma istenilmiştir. Firma savunmasında; ürün garanti kartında belirtilen teknik servislerine gönderildiği takdirde sorunu fabrikasyon hatası varsa yenileneceği, fabrikasyon hatası yoksa gerekli parçalar değiştirilerek tüketiciye sorunsuz bir şekilde teslim edileceği ve bunun karşılığında hiçbir ücret talep edilemeyeceği, ürün için fillo kargo ile teknik servis adreslerine gönderilmesi gerektiği bildirilmiştir.

İnceleme ve Gerekçe : Uyuşmazlık konusu malın incelenmesi için Yük.Makine Müh.Fatih ALTINIŞIK bilirkişi olarak görevlendirilmiştir. Bilirkişi inceleme sonucunu; “ Şikayet Konusu olan bebek arabası ilgili şikayetler üzere tetkik edildi. Bebek arabası, soy ayağından ayrılma tespit edilmiştir. Ayak bağlantı noktasında perçinin kopması sonucu bebek arabasında problem oluşmuştur. Bebek arabasının ayağında herhangi bir dış darbe izine rastlanmamıştır. Arabanın kullanıcı tarafından herhangi bir hasar oluşturmadığı kanaatine varılmıştır. Kullanılan perçininin yeteri mukavemette olmadığı görülmüştür. Bebek arabasında imalat hatasına rastlanmıştır.” şeklinde rapor etmiştir.

Belirtilen nedenlerle, 4077 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un 4. maddesi gereği şikayete konu bebek arabası ayıplı mal olarak kabul edileceğinden tüketicinin talebinin kabulü gerekmektedir

Karar : Yukarıda açıklanan nedenlerle, ürün ayıplı mal kapsamına girdiğinden tüketici talebinin kabulüne, ürün için ödenen bedelin firma tarafından tüketiciye, tüketicinin de malı satıcıya iadesine, kararın taraflara tebliğini müteakip 15 günlük yasal süre içinde Tüketici Mahkemesine yapacağı itiraz hakkı saklı kalmak kaydıyla karar verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Kararların Arşivi

Dailymotion Videoları