Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

6 Eylül 2010 Pazartesi

taylan erçe

YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır.


Karar Tarihi: 12.08.2010
Şikayet eden : Taylan ERÇE
Şikayet edilen : Boyner Büyük Mağazacılık A.Ş.
Şikayet konusu : Converse marka ayakkabı.
Şikayet tarihi : 21.07.2010
Talep : Ücretsiz onarılması
Miktar : 104,00TL

Olayın Özeti :Tüketici dilekçesinde; 14.05.2010 tarihinde satın alınan converse marka ayakkabının kısa sürede sol ayakkabının üzerinde yırtılma, her iki ayakkabının yanlarında açılma nedeniyle firmaya müracaatta bulunduğunu fakat ret cevabı aldığını bu nedenle ücretsiz onarılmasını istediğini belirtmiştir.

Şikâyet edilenin savunmasının özeti : Firmadan 21.07.2010 tarih ve 7061 sayılı yazı ile savunma istenilmiştir. Verilen savunmada; müşterinin yırtılma ve açılma şikayeti ile 03.07.2010 tarihinde firmasına gönderildiğini, üründe üretimden kaynaklı bir hatanın olmadığını bildirdiğini ve ürünün 16.07.2010 tarihinde tüketiciye teslim edildiğini, ürünün ayıplı olup olmadığının bilirkişi tarafından incelenmesini, taraflarınca ayıplı mal olarak kabul edilmeyen ürün hakkında tüketicinin şikayetinin reddine, heyetin tüketici şikayetini kabul etmesi durumunda ise tüketicinin ayıplı malı iade etmesine karar verilmesini talep ettiklerini bildirmiştir.

İnceleme ve Gerekçe : Uyuşmazlık konusu ayakkabının incelenmesi sonucunda, her iki tekinde yan kısımlarda ayakkabının kıvrılan kısımda açılmalar olduğu, her iki tarafta sol tekin üst kısmında yırtık olduğu görülmüştür. Ayakkabının her iki tekinde de kısa sürede aynı bölgelerde yırtılma olmasından sorunun kullanım hatasından kaynaklanmadığı, kullanılan malzemenin yeterli kalitede olmamaması nedeniyle imalat hatasından kaynaklandığı kanaatine varılmıştır.

Belirtilen nedenlerle, 4077 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un 4. maddesi gereği şikayete konu ayakkabı ayıplı mal olarak kabul edileceğinden tüketicinin talebinin kabulü gerekmektedir.

Karar : Yukarıda açıklanan nedenlerle, ürün ayıplı mal kapsamına girdiğinden tüketici talebinin kabulüne, ürünün ücretsiz onarılmasına, kararın taraflara tebliğini müteakip 15 günlük yasal süre içinde Tüketici Mahkemesine yapacağı itiraz hakkı saklı kalmak kaydıyla karar verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Kararların Arşivi

Dailymotion Videoları