Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

31 Mart 2009 Salı

YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır.

Karar Tarihi: 12.03.2009
Şikayet eden : Hanefi TOKMAK
Şikayet edilen : Çetinkaya Giyim San.Tic.A.Ş.
Şikayet konusu : Nike marka Spor Ayakkabı
Şikayet tarihi : 19.01.2009
Talep : Değişim
Miktar : 105,60 TL

Olayın Özeti : Tüketici Hanefi TOKMAK verdiği dilekçesinde 30.06.2008 tarihinde satın aldığı spor ayakkabının sağ dış kısmının yırtıldığını, derisinde dökülme olduğunu bu nedenle değiştirmek istediğini ancak firmanın red cevabı verdiğini belirtmiştir.

Şikayet edilenin savunmasının özeti: Çetinkaya Giyim San.Tic.A.Ş. firması yaptığı savunmada tüketicinin daha öne üç kez ayakkabıyı değiştirdiğini, dördüncü kez değişim talep ettiğini, Nike firmasının üretimden kaynaklı hata olmadığını beyan ettiğini ileri sürmüştür.

İnceleme ve Gerekçe: Ürün incelenmiş olup ayakkabının derisinde bozulmalar ve dökülmeler tespit edilmiştir. Ayakkabının markası ve fiyatı dikkate alındığında bu durumun normal olmayacağı, kalitesiz üretim sebebiyle bozulmaların olduğu düşünülmektedir. Bu nedenle 4077 sayılı kanunun 4/A maddesine göre ayıplı mal kabul edileceğinden tüketicinin talebinin kabul edilmesi gerektiği kanaatine ulaşılmıştır.

Karar: Yukarıda açıklanan nedenlerle tüketicinin talebinin kabulüne, ürünün aynı bedelde başka bir ürün ile değiştirilmesine, kararın taraflara tebliğini müteakip 15 günlük yasal süre içinde Tüketici Mahkemesine yapacağı itiraz hakkı saklı kalmak kaydıyla karar verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Kararların Arşivi

Dailymotion Videoları