Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

31 Mart 2009 Salı

YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır.

Karar Tarihi: 12.02.2009
Şikayet eden : Zeynep NUHOĞLU
Şikayet edilen : Steve Madden
Şikayet konusu : Oreo Ayakkabı
Şikayet tarihi : 13.11.2008
Şikayetçinin talebi : iade
Miktar : 89,50 TL

Olayın Özeti : Zeynep NUHOĞLU isimli tüketici 15.06.2008 tarihinde aldığı ayakkabının topukta dışa kayma ve dengesizlik problemi nedeniyle aldığı firmaya götürdüğünü ancak üretim hatası olmadığı gerekçesiyle iade edildiğini bu nedenle ödediği bedelin iadesini istemiştir.

Şikayet edilenin savunmasının özeti: Steve Madden firmasının yetkilisinin yaptığı savunmada, müşterinin ayakkabıyı deneyerek kendi kararıyla aldığını ancak ayakkabıyı değiştirmek istediğini değişim talebini kabul etmediğimiz için sinirlenerek bu müracaatı yaptığını söylemiştir.

İnceleme ve Gerekçe: Yapılan incelemede ayakkabı görülmüş ayakkabı giyilmeden yere bırakıldığında yerde sabit durmadığı sağa sola sallandığı görülmüştür. Ayrıca ayakkabı giyilerek denendiğinde bir dengesizlik probleminin olduğu fark edilmiştir. Bu nedenle ayıplı olduğu düşünülen malın iade edilmesi gerektiği kanaatine varılmıştır.



Karar: Yukarıda açıklanan nedenlerle; tüketicinin talebinin kabulüne, ürün bedeli olan 89,50 TL’nin satıcı Steve Madden den alınarak tüketici Zeynep NUHOĞLU’ na iadesine, tarafların Tüketici Mahkemesine yapacağı 15 günlük itiraz süresi saklı kalmak üzere karar verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Kararların Arşivi

Dailymotion Videoları