Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

31 Mart 2009 Salı

zafer kayabaşı

YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır.

Karar Tarihi: 12.02.2009
Şikayet eden : Zafer KAYABAŞI
Şikayet edilen : Epa Kılıçlar Tekstil Tic.Ltd.Şti.
Şikayet konusu : Çizme
Şikayet tarihi : 06.01.2009
Talep : İade
Miktar : 38,25 TL

Olayın Özeti : Tüketici Zafer KAYABAŞI’ın verdiği dilekçesinde 23.11.2008 tarihinde satın aldığı çizmenin yağmur yağdığında su geçirdiğini ve boyasının gittiğini, durumu şirkete bildirdiklerini ancak yapabilecekleri bir şey olmadığını söylediklerini beyan etmiştir.

Şikayet edilenin savunmasının özeti: Epa firmasının yetkilisinin yaptığı savunmada özel malzeme kullanılmadıkça bütün botların su geçireceğini, bu garantiyi üretici firmanın vermesi gerektiğini ayrıca renk vermesinin de doğal olduğunu belirtmiştir.

İnceleme ve Gerekçe: Ürün incelenmiş olup, renk solukluğu ve ayakkabının içinde su almadan dolayı problem olduğu tespit edilmiştir. Özel olarak belirtilmese de çizme türü bir ürünün insanları yağmurdan ve suda korumak için alınacağı aşikardır. Ayrıca sırf kullanım sebebiyle renk solmasının doğal karşılanmayacağı düşünülmektedir. Bu nedenle 4077sayılı yasanın 4. maddesine göre ürün ayıplı mal olarak değerlendirilmiş ve tüketicinin talebinin kabul edilmesi gerektiği kanaatine ulaşılmıştır.

Karar: Yukarıda açıklanan nedenlerle tüketicinin talebinin kabulüne, ürün bedeli olan 38,25 TL’nin Epa Kılıçlar Tekstil Tic.Ltd.Şti firmasından alınıp tüketici Zafer KAYABAŞI’ya verilmesine, kararın taraflara tebliğini müteakip 15 günlük yasal süre içinde Tüketici Mahkemesine yapacağı itiraz hakkı saklı kalmak kaydıyla karar verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Kararların Arşivi

Dailymotion Videoları