Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

31 Mart 2009 Salı

YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır.

Karar Tarihi: 26.02.2009
Şikayet eden : Sakine KOŞAR
Şikayet edilen : Vepak Turizm Tekstil LTD.ŞTİ.
Şikayet konusu : Converse Marka Ayakkabı
Şikayet tarihi : 12.11.2008
Talep : Değişim
Miktar : 95 TL

Olayın Özeti : Tüketici Sakine KOŞAR’ın verdiği dilekçesinde 25.08.2008 tarihinde satın aldığı ayakkabının açılma, kırılma ve yazılarının silinmesi nedeniyle firmaya verdiğini ancak firmadan kullanıcı hatası diye cevap verildiğini ancak ayakkabının 1,5 ay içerisinde bu hale gelmesinin ürünün ayıbından kaynaklandığını beyan etmiş ve ürünün değiştirilmesini istemiştir.

Şikayet edilenin savunmasının özeti: 12.11.2008 tarih ve 448 sayılı yazımıza cevap verilmediği anlaşılmıştır.

İnceleme ve Gerekçe: Ürün incelenmiştir. Yapılan incelemede ürünün çok fazla yıprandığı, kullanıma bağlı yıpranma olsa bile çatlakların ve yazılarının silinmesinin ürünün kalitesizliğinden meydana gelmiş olabileceği düşünülmektedir. Bu nedenle ürün 4077 sayılı kanunun 4/A maddesinde sayılan ayıplı ürün olarak nitelendirilebileceği, bu nedenle tüketicinin talebinin kabul edilmesi gerektiği kanaatine ulaşılmıştır.

Karar: Yukarıda açıklanan nedenlerle tüketicinin talebinin kabulüne, ürünün ayıpsız başka bir ürün ile değiştirilmesine, kararın taraflara tebliğini müteakip 15 günlük yasal süre içinde Tüketici Mahkemesine yapacağı itiraz hakkı saklı kalmak kaydıyla karar verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Kararların Arşivi

Dailymotion Videoları