Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

31 Mart 2009 Salı

atnan artan

YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır.

Karar Tarihi: 12.02.2009
Şikayet eden : Atnan ARTAN
Şikayet edilen : Bimeks Bilgi İşlem ve Dış Ticaret A.Ş
Şikayet konusu : Orite KN-A750 Cep Telefonu
Şikayet tarihi : 02.12.2009
Talep : İade
Miktar : 209 TL

Olayın Özeti : Tüketici Atnan ARTAN dilekçesinde 08.08.2008 tarihinde Bimeks Bilgi İşlem ve Dış Ticaret A.Ş ‘nden aldığı cep telefonunu arızası nedeni ile 25.08.2008 tarihinde firmaya geri götürdüğünü firmanın teknik servisi olmadığı için ürünü almak istemediğini İlimizde de başka teknik servis bulunmadığını beyan etmiş o tarihten beri telefonun arızalı olduğunu söylemiştir. Bu nedenle ürünü iade etmek istediğini söylemiştir.

Şikayet edilenin savunmasının özeti: Bimeks Bilgi İşlem ve Dış Ticaret A.Ş.firma yetkilisinin yaptığı savunmada şirketlerinin sadece satıcı olduğunu teknik servis hizmeti vermeye yetkili olmadığını sorumluluğun ithalatçı firmada olduğunu beyan etmiştir.

İnceleme ve Gerekçe: Tüketicinin müracaatı incelendiğinde Garanti belgeleri uygulama esaslarına dair yönetmeliğin 13. maddesinin 1.fıkrası gereğince “Satıcı malın garanti süresi içinde arızalanması halinde hiçbir ücret talep etmeksizin tamirini yapmak veya yaptırmak ile yükümlüdür.” Denmektedir.Bu nedenle tüketici talebinin kabulüne karar verilmesi kanaatine ulaşılmıştır.

Karar: Yukarıda açıklanan nedenlerle tüketicinin talebinin kabulüne, ürün bedeli olan209 TL’nin satıcı Bimeks Bilgi İşlem ve Dış Ticaret A.Ş’ den alınarak tüketici Atnan ARTAN’a ödenmesine , kararın taraflara tebliğini müteakip 15 günlük yasal süre içinde Tüketici Mahkemesine yapacağı itiraz hakkı saklı kalmak kaydıyla karar verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Kararların Arşivi

Dailymotion Videoları