Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

31 Mart 2009 Salı

YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır.

Karar Tarihi: 12.02.2009
Şikayet eden : Kazibe CAN
Şikayet edilen : Petrol Tekstil Ürünleri Tic.ve San.Ltd.Şti.
Şikayet konusu : Nıke Spor Ayakkabı
Şikayet tarihi : 23.12.2008
Talep : İade
Miktar : 132,00 TL

Olayın Özeti :Tüketici Kazibe CAN verdiği dilekçesinde 16.10.2008 tarihinde aldığı Nıke marka spor ayakkabıyı deri dökülmesi, iç astarının yırtılması ve koku şilayeti nedeniyle firmaya verdiğini, firmanın red cevabı verdiğini söylemiştir.

Şikayet edilenin savunmasının özeti: Petrol Tekstil Ürünleri Tic.ve San.Ltd.Şti firmasının yetkilisinin savunmada açıklama yapmadığı sorumluluğun NIke firmasına ait olduğunu belirtmiştir.

İnceleme ve Gerekçe: Yapılan incelemede ayakkabı görülmüş, ayakkabıların her ikisinde de derisinde dökülmeler olduğu, bu dökülmelerin ayakkabının kenar kısımlarında değil tam aksine sürtünmeye maruz kalmayacak ön üst kısımlarında olduğu görülmüştür. Ürünün markası ve fiyatı dikkate alındığında bu dökülmelerin normal olmadığı bu nedenle tüketici talebinin kabul edilmesi gerektiği kanaatine ulaşılmıştır.

Karar: Yukarıda açıklanan nedenlerle tüketicinin talebinin kabulüne, ürün bedeli olan 132,00 TL’nin satıcı Petrol Tekstil Ürünleri Tic.ve San.Ltd.Şti nden alınarak tüketici Kazibe Can’a verilmesine, kararın taraflara tebliğini müteakip 15 günlük yasal süre içinde Tüketici Mahkemesine yapacağı itiraz hakkı saklı kalmak kaydıyla karar verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Kararların Arşivi

Dailymotion Videoları