Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

31 Mart 2009 Salı

YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır.

Karar Tarihi: 12.03.2009
Şikayet eden : Kerime ERGÜZEL
Şikayet edilen : Denkel Mağazacılık A.Ş.
Şikayet konusu : Pantech marka cep telefonu
Şikayet tarihi : 28.01.2009
Talep : İade
Miktar : 252,50 TL

Olayın Özeti : Tüketici Kerime ERGÜZEL verdiği dilekçesinde 22.05.2007 tarihinde satın aldığı cep telefonunun arızalandığını, ek garanti olarak satın aldığı Garantex garanti sözleşmesi gereğince ürünü 19.05.2008 tarihinde firmaya gönderdiğini ancak halen sonuç alamadığını bunedenle ürünü iade etmek istediğini belirtmiştir.

Şikayet edilenin savunmasının özeti: Denkel Mağazacılık A.Ş firmasının yaptığı savunmada Garantex ürününün satıcısı olduklarını bu nedenle sorumlu olmadıklarını beyan etmişlerdir. Ayrıca savunma ekinde gönderilen Garantex firmasının yazısında sadece poliçe bedeli olan 27,50 TL den sorumlu olduklarını, bunun üstündeki miktardan sorumlu olmadıklarını beyan etmiştir.

İnceleme ve Gerekçe: Yapılan incelemede ürünün Denkel Mağazacılık A.Ş. firmasından satın alındığı için, hem garantex ürünü hem de cep telefonu için sorumluluğu bulunmaktadır. Yine ürünün yasal süre olan 30 işgününü aşkın bir süre tamir edilmediği anlaşılmıştır. Bu nedenle de 4077 sayılı kanunun 4/A maddesine göre ürünün ayıplı mal kabul edileceğinden, Garanti Belgesi Uygulama esaslarına dair yönetmeliğin 16. maddesine istinaden tüketicinin talebinin kabul edilmesi gerektiği kanaatine ulaşılmıştır.

Karar: Yukarıda açıklanan nedenlerle tüketicinin talebinin kabulüne, ürün bedeli olan 252,50 TL’nin Denkel Mağazacılık A.Ş. alınıp tüketici Kerime ERGÜZEL ‘e verilmesine, kararın taraflara tebliğini müteakip 15 günlük yasal süre içinde Tüketici Mahkemesine yapacağı itiraz hakkı saklı kalmak kaydıyla karar verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Kararların Arşivi

Dailymotion Videoları