Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

31 Mart 2009 Salı

YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır.

Karar Tarihi: 12.03.2009
Şikayet eden : Ali ÇAKALLI
Şikayet edilen: Kumtel Dayanıklı Tük.Malları Plastik San ve Tic.A.Ş.
Şikayet konusu : Firstline Marka Plazma TV
Şikayet tarihi : 22.01.2009
Talep : Değişim
Miktar : 1372,00 TL

Olayın Özeti : Tüketici Ali ÇAKALLI verdiği dilekçesinde 15.08.2006 tarihinde çekiliş ile kazandığı televizyonun bir saat çalıştıktan sonra arızalandığını, yaklaşık 1 ay serviste kaldıktan sonra iade ettiklerini ancak arızanın devam ettiğini, tekrar servise gittiklerinde ise firma ile sözleşmeleri bittiği için tamirat yapamayacaklarını söylediğini belirtmiştir.

Şikayet edilenin savunmasının özeti: Kumtel Dayanıklı Tük.Malları Plastik San ve Tic.A.Ş. firmasının yaptığı savunmada ürününü profilo yetkili servislerinde tamir edilebileceğini söylemiştir.

İnceleme ve Gerekçe: Yapılan incelemede, 15.08.2006 tarihinde Milli Piyango İdaresinin 02.03.2008 tarih ve 697-3319 nolu çekilişine istinaden Kumtel Dayanıklı Tük.Malları Plastik San ve Tic.A.Ş firmasından alındığı, Kumtel servisinin ürünü Profilo servisince tamir edilmesi gerektiğini söylediği anlaşılmıştır. Ürün Profilo yetkili servisince de görülmüş ve servis formunun üstüne “cihazın main board parçasının arızalı olduğu, üretici firma iflas ettiği için parça temini yapılamadığı, bu nedenle de tüketiciye arızalı bir şekilde teslim edildiği” anlaşılmıştır. Bu nedenle 4077 sayılı kanunun 4. maddesine göre ürünün ayıplı mal kabul edileceğinden tüketicinin talebinin kabul edilmesi gerektiği kanaatine ulaşılmıştır.

Karar: Yukarıda açıklanan nedenlerle tüketicinin talebinin kabulüne, ürünün ayıplı olmayan aynı türden bir ürün ile değiştirilmesine, kararın taraflara tebliğini müteakip 15 günlük yasal süre içinde Tüketici Mahkemesine yapacağı itiraz hakkı saklı kalmak kaydıyla karar verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Kararların Arşivi

Dailymotion Videoları