Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

31 Mart 2009 Salı

aysel akdeniz

YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır.

Karar Tarihi: 12.02.2009
Şikayet eden : Aysel AKDENİZ
Şikayet edilen : TELLCOM İletişim Hizmetleri A.Ş
Şikayet konusu : İnternet ABONELİĞİ
Şikayet tarihi : 20.11.2008
Talep : İade
Miktar :

Olayın Özeti : Tüketici Aysel AKDENİZ dilekçesinde Tellcom A.Ş şirketindeki internet aboneliğini 21.05.2008 tarihinde telefon ile iptal ettirdiğini, daha sonra Haziran ayında gelen faturayı da ödediğini, Hazirandan sonra 3 ay faturaların gelmeye devam ettiğini ancak kendisinin şehir dışında olduğu için bu faturalardan haberdar olmadığını bu yüzden almadığı hizmetin bedelinin iadesini istemektedir.

Şikayet edilenin savunmasının özeti: Tellcom şirketinin yaptığı savunmada; 21.05.2008 tarihinde abonelik iptal talebinin geldiğini ancak aboneliğin iptal edilebilmesi için 4077 sayılı kanunun 11/A maddesine göre yazılı bildirim şart olduğundan durum tüketicinin 5382241209 numaralı telefonuna bildirilmiştir. Ancak abonemiz 22.09.2008 tarihinde usulüne uygun olarak aboneliğinin iptalini talep ettiğinden 23.09.2008 tarihinde iptal işleminin gerçekleştiğini söylemektedir.

İnceleme ve Gerekçe: 4077 sayılı tüketicinin korunması hakkındaki kanununun abonelik sözleşmelerini düzenleyen 11/A maddesinde “Her türlü abonelik sözleşmelerine taraf olan tüketiciler, isteklerini satıcıya yazılı olarak bildirmek kaydıyla aboneliklerine tek taraflı son verebilirler. Satıcı tüketicinin aboneliğine son verme isteğini, yazılı bildirimin kendisine ulaştığı tarihten itibaren en geç yedi gün içinde yerine getirmekle yükümlüdür.” Bu nedenle tüketici talebinin reddedilmesi gerektiği kanaatine varılmıştır.

Karar: Yukarıda açıklanan nedenlerle tüketicinin talebinin reddine Kararın taraflara tebliğini müteakip 15 günlük yasal süre içinde Tüketici Mahkemesine yapacağı itiraz hakkı saklı kalmak kaydıyla karar verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Kararların Arşivi

Dailymotion Videoları