Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

31 Mart 2009 Salı

YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır.

Karar Tarihi: 12.03.2009
Şikayet eden : Hadi GÜNDÜZ
Şikayet edilen : Konyalı Saat
Şikayet konusu : Esprit Kol Saati
Şikayet tarihi : 20.01.2009
Talep : Değişim
Miktar : 220 TL

Olayın Özeti : Tüketici Hadi GÜNDÜZ verdiği dilekçesinde 24.07.2008 tarihinde satın aldığı kol saatinin kordonun da sürekli problem yaşadığını bu nedenle saatin değiştirilmesini talep etmiştir.

Şikayet edilenin savunmasının özeti: Konyalı saat firmasının yetkilisinin yaptığı savunmada kordonun garanti kapsamında olmadığını beyan etmiştir.

İnceleme ve Gerekçe: Yapılan incelemede, ürünün arızalı olduğu firma tarafından da kabul edildiği yapılan savunmadan anlaşılmıştır. Garanti belgesinde yazılmasa bile satılan her ürün içi en az 2 yıllık garanti süresi Garanti Belgesi Uygulama Esaslarına dair yönetmeliğin 6. maddesine göre iki yıldır. Bu nedenle tüketicinin talebinin kabul edilmesi gerektiği kanaatine ulaşılmıştır.

Karar: Yukarıda açıklanan nedenlerle tüketicinin talebinin kabulüne, ürünün tüketicinin istediği başka bir ürün ile değiştirilmesine, kararın taraflara tebliğini müteakip 15 günlük yasal süre içinde Tüketici Mahkemesine yapacağı itiraz hakkı saklı kalmak kaydıyla karar verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Kararların Arşivi

Dailymotion Videoları