Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

31 Mart 2009 Salı

YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır.

Karar Tarihi: 12.03.2009
Şikayet eden : Barış ADAN
Şikayet edilen : Mototal Motosiklet ve Ot.San.Tic.
Şikayet konusu : Motor yedek parçası
Şikayet tarihi : 29.01.2009
Talep : İade
Miktar : 130,02 TL

Olayın Özeti : Tüketici Barış ADAN verdiği dilekçesinde 22.09.2008 tarihinde satın aldığı zincir gerginin arızalı çıktığını ancak firmanın ürünü değiştirmeyi kabul etmediğini ileri sürerek bedel iadesi talep etmiştir.

Şikayet edilenin savunmasının özeti: Mototal Motosiklet ve Ot.San.Tic firmasının cevabi yazısında, söz konusu yedek parçanın Honda yetkili servisinde takılmadığı için garanti kapsamında olmadığını beyan etmiştir. Yetkili servis malın kullanma kılavuzunda belirtilenin dışında bir montaj yaptığı takdirde ürünün bozulacağını ileri sürmektedir.

İnceleme ve Gerekçe: Yapılan incelemede, satın alınan ürünün yetkili firma tarafından takılmadığı konusu tüketicinin beyanlarınca da doğrulanmaktadır. Ürünün yetkisiz bir servis tarafından takılmış olması Garanti Belgesi Uygulama Esaslarına Dair yönetmeliğin 4/h maddesinde tanımı yapılan servis istasyonu olarak kabul edilemeyeceğinden tüketicinin talebinin kabul edilmemesi gerektiği kanaatine ulaşılmıştır.

Karar: Yukarıda açıklanan nedenlerle tüketicinin talebinin REDDİNE, kararın taraflara tebliğini müteakip 15 günlük yasal süre içinde Tüketici Mahkemesine yapacağı itiraz hakkı saklı kalmak kaydıyla karar verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Kararların Arşivi

Dailymotion Videoları