Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

31 Mart 2009 Salı

tuna güneş

YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır.

Karar Tarihi: 12.02.2009
Şikayet eden : Tuna GÜNEŞ
Şikayet edilen : YKM Güney Pazarlama A.Ş.
Şikayet konusu : Nike Marka ayakkabı
Şikayet tarihi : 31.12.2008
Talep : İade
Miktar : 34,90 TL

Olayın Özeti : Tüketici Tuna GÜNEŞ’ın verdiği dilekçesinde 13.01.2008 tarihinde satın aldığı spor ayakkabının yanlarının açıldığını bu nedenle kullanamadığını, firmaya müracaat ettiğini ancak red cevabın aldığını belirtmiş ve ürünün bedelinin iadesini talep etmiştir.

Şikayet edilenin savunmasının özeti: YKM firmasının yetkilisinin yaptığı savunmada ayakkabının incelendiği, bilirkişi incelemesi talep ettiklerini söylemiştir. Ayrıca servis inceleme formunda ayakkabının yıkandığı bu nedenle kullanıcı hatasının olduğunu beyan etmiştir.

İnceleme ve Gerekçe: Ürün incelenmiş olup, ayakkabının yanlarının açılması dışında da deride deformasyon olduğu bunun da ayakkabının çamaşır makinasında yıkanmak suretiyle meydana geldiği açıktır. Bu nedenle 4077sayılı yasanın 4. maddesine göre ürün ayıplı mal olarak değerlendirilmemiş ve tüketicinin talebinin kabul edilmemesi gerektiği kanaatine ulaşılmıştır.

Karar: Yukarıda açıklanan nedenlerle tüketicinin talebinin reddine, kararın taraflara tebliğini müteakip 15 günlük yasal süre içinde Tüketici Mahkemesine yapacağı itiraz hakkı saklı kalmak kaydıyla karar verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Kararların Arşivi

Dailymotion Videoları