Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

31 Mart 2009 Salı

YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır.

Karar Tarihi: 12.03.2009
Şikayet eden : Fatma Zuhal UYANIK
Şikayet edilen : Boyner Derya Tekstil Mağ.Gıda Tur.San.Tic.A.Ş.
Şikayet konusu : Converse Marka spor ayakkabı
Şikayet tarihi : 09.02.2009
Talep : Değişim
Miktar : 52,50 TL

Olayın Özeti : Tüketici Fatma Zuhal UYANIK verdiği dilekçesinde 20.11.2008 tarihinde satın aldığı Converse Marka spor ayakkabıalt taban yanlarında açılma, renk solması şikayetleri ile firmaya gittiğini ancak üretimden kaynaklı hata olmadığını yazılı olarak bildirdiğini, bu nedenlede ürünü değiştirmek istediğini beyan etmiştir.

Şikayet edilenin savunmasının özeti: Boyner Derya Tekstil Mağ.Gıda Tur.San.Tic.A.Ş verdiği savunmada üretimden kaynaklı hata olmadığını beyan etmiştir.

İnceleme ve Gerekçe: Yapılan incelemede, ürün görülmüştür. Üründeki renk solmasının ayakkabının kenar sert yerlerine gelen kumaş kısımlarda olduğu, bunun da kumaş ıslanınca çökmesi sonucu yüksek ısıya veya sürtünmeye maruz kalmak suretiyle meydana geldiği düşünülmektedir. Ancak bu kadar kısa sürede ayakkabıda böyle bir deormasyonun olması normal değildir. Bu nedenle tüketici talebinin yerinde olduğu kanaatine ulaşılmıştır. Bu nedenle 4077 sayılı kanunun 4/A maddesine göre ayıplı mal kabul edileceğinden tüketicinin talebinin kabul edilmesi gerektiği kanaatine ulaşılmıştır.

Karar: Yukarıda açıklanan nedenlerle tüketicinin talebinin kabulüne, ürünün aynı bedelli, tükaticinin isteyeceği başka bir ürün ile değiştirilmesine, kararın taraflara tebliğini müteakip 15 günlük yasal süre içinde Tüketici Mahkemesine yapacağı itiraz hakkı saklı kalmak kaydıyla karar verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Kararların Arşivi

Dailymotion Videoları