Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

31 Mart 2009 Salı

YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır.

Karar Tarihi: 12.02.2009
Şikayet eden : Nurcan EROĞLU
Şikayet edilen : Ayakkabı Dünyası
Şikayet konusu : LOİSER marka çizme
Şikayet tarihi : 15.01.2009
Talep : İade
Miktar : 129,90 TL

Olayın Özeti :Tüketici Nurcan EROĞLU verdiği dilekçesinde 21.01.2008 tarihinde aldığı çizmeyi mağazada denediğini, satıcının ayakkabının esneyeceğini söylediğini ancak ayakkabıda esneme olmadığını, giyip çıkarırken başkalarının yardımına ihtiyacının olduğunu söylemiştir.

Şikayet edilenin savunmasının özeti: Ayakkabı Dünyası firmasının yetkilisinin yaptığı savunmada üretimden kaynaklanan bir hata olmadığını kullanıcının ayakkabıyı deneyerek aldığını belirtmiştir.

İnceleme ve Gerekçe: Yapılan incelemede ayakkabı görülmüş, ayakkabıda herhangi bir deformasyon yada ayıp unsuru tespit edilmemiştir. Böylece ürünün denenerek alındığı, bilinçli olarak küçük numara tercih edildiği için ürünün ayıplı mal olarak kabul edilemeyeceği kanaatine ulaşılmıştır. Bu nedenle tüketici talebinin kabul edilmemesi gerektiği kanaatine ulaşılmıştır.

Karar: Yukarıda açıklanan nedenlerle tüketicinin talebinin reddine, kararın taraflara tebliğini müteakip 15 günlük yasal süre içinde Tüketici Mahkemesine yapacağı itiraz hakkı saklı kalmak kaydıyla karar verilmiştir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Kararların Arşivi

Dailymotion Videoları