Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

9 Eylül 2009 Çarşamba

abide efecan

Share/Save/Bookmark






YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır.


Karar Tarihi: 27.08.2009
Şikayet eden : Abide EFECAN
Şikayet edilen : Vepak Tur. Tekstil İnş. Pet. Gıda San. ve Tic. Ltd. Şti.
Şikayet konusu : Converse Marka Ayakkabı
Şikayet tarihi : 29.04.2009
Talep : Ürün Değişimi
Miktar : 100,75 TL

Olayın Özeti :Tüketici Abide EFECAN verdiği dilekçesinde, 30.11.2008 tarihinde aldığı ayakkabının bez kısmında yırtılmalar, yan taraflarında ve iç topuk kısmında astarlarda yırtılmalar olduğunu, firmadan üründe üretimden kaynaklı bir hata olmadığını belirtir rapor aldığını bildirmiştir.

Şikâyet edilenin savunmasının özeti : Vepak Tur. Tekstil İnş. Pet. Gıda San. ve Tic. Ltd. Şti. firması 29.04.2009 tarih ve 2402 sayılı yazımıza istinaden savunma vermemiştir.

İnceleme ve Gerekçe : Yapılan incelemede, ayakkabının har iki tekinde de kumaşta ayağın kıvrım yaptığı yerde yırtılmalar olduğu, ayrıca iç astarda birçok yerde yırtılmalar görülmüştür. Ayakkabıda darbe izi olmaması ve yırtılmaların her iki tekte de aynı bölgelerde görülmesi sebebiyle üründe üretimden kaynaklı bir hata olduğu düşünülmektedir. Bu nedenlerle 4077 Sayılı Kanun’un 4. maddesi gereğince ilgili ayakkabı ayıplı mal olarak kabul edileceğinden tüketicinin talebinin kabul edilmesi gerektiği kanaatine ulaşılmıştır.

Karar :Yukarıda açıklanan nedenlerle tüketicinin talebinin kabulüne, tüketicinin satın aldığı ürünü satıcıya iadesine, satıcının da ürün bedeli değerinde olan tüketicinin kabul edeceği bir ürünü tüketiciye vermesine, kararın taraflara tebliğini müteakip 15 günlük yasal süre içinde Tüketici Mahkemesine yapacağı itiraz hakkı saklı kalmak kaydıyla karar verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Kararların Arşivi

Dailymotion Videoları