Yenişehir TSHH, Sanayii Ve Ticaret Bakanlığı'nın "Geleneksel Tüketici Ödülleri - 2009" Adayı

23 Eylül 2009 Çarşamba

şerife özgan

YENİŞEHİR KAYMAKAMLIĞI
Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararıdır.


Karar Tarihi: 10.09.2009
Şikayet eden : Şerife ÖZGAN
Şikayet edilen : (Ayakkabı Dünyası) Akbacakoğlu Kund. San. ve Tic. A.Ş.
Şikayet konusu : Converse Marka Spor Ayakkabısı
Şikayet tarihi : 19.08.2009
Talep : Ürünün Değişimi
Miktar : 99,00 TL

Olayın Özeti :Tüketici Şerife ÖZGAN verdiği dilekçesinde, 10.04.2009 tarihinde aldığı ayakkabıyı yırtılma, delinme, yanlarda açılma, renk solması şikayetleri ile firmaya verdiğini, ancak firmadan üründe imalattan kaynaklı bir hata olmadığı yönünde rapor aldığını bildirmiştir.

Şikâyet edilenin savunmasının özeti : (Ayakkabı Dünyası) Akbacakoğlu Kund. San. ve Tic. A.Ş. firması 20.08.2009 tarih ve 5396 sayılı yazımıza istinaden verdiği savunmada, üründe üretimden yada kullanılan malzemeden kaynaklı bir hata olmadığının tespit edildiğini bildirmiştir.

İnceleme ve Gerekçe
: Yapılan incelemede, ilgili ayakkabının yanlarında açılmalar olduğu görülmüştür. Bu açılmaların ayakkabını her iki tekinde ve darbeye maruz kalmayacak yerlerde bulunması sebebiyle sorunun kullanım hatasından kaynaklanmadığı düşünülmektedir. Bu nedenlerle 4077 Sayılı Kanun’un 4. maddesi gereğince ilgili ayakkabı ayıplı mal olarak kabul edileceğinden tüketicinin talebinin kabul edilmesi gerektiği kanaatine ulaşılmıştır.

Karar :Yukarıda açıklanan nedenlerle tüketicinin talebinin kabulüne, tüketicinin satın aldığı ürünü satıcıya iadesine, satıcının da ürün bedeli değerinde olan tüketicinin kabul edeceği bir ürünü tüketiciye vermesine, kararın taraflara tebliğini müteakip 15 günlük yasal süre içinde Tüketici Mahkemesine yapacağı itiraz hakkı saklı kalmak kaydıyla karar verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

Kararların Arşivi

Dailymotion Videoları